There was an error in this gadget

Friday, 3 February 2017

pemarah si anxiety disorder

Assalamualaikum(wbt)

kekadang aku rasa hidup aku ni penuh dengan dugaan and kisah sedih and even aku rasa aku ni penuh dengan masaalah.Kawan-kawan AD aku cakap biasalah sebab aku ade anxiety,dorang pon sama..

aku rasa dendam and kisah yang tak sudah selalu melingkari aku sampai aku mula rasa bosan dengan keadaan.Kawan fb aku terdiri dari online seller,bussines punya orang and ade yang sengaja aku add bukan sebab aku beli produk dorg jer tapi sebab aku suka kata-kata positif dari dorg walaupon ade masalah....

aku bukan tak pernah cuba bersabar atau redha tapi dalam hidup aku,aku banyak kali sabar and redha sampaikan aku terlalu penat bersabar sehingga orang pijak aku..aku memang pendiam and tak banyak cakap..kalau aku ade masalah aku xsuka besarkan atau aku selalu ambik jalan diamkan diri sbb aku manusia yang xsuka serabut dengan masalah cukuplah dengan keadaan mental aku camni..

kerana sebab tu kot aku ni jenis emo sikit...eh emo banyak kot...aku xtau nak luah kemarahan aku..aku xtau la pesakit ad lain macam aku atau tak..tapi bila marah..aku jenis yang macam kat bawah...

pesakit ad ni,dia xsuka kecoh n marah pung pang pung pang..dia act cool hakikat dia:-)

1)aku akan tahan waktu aku marah,and bila balik rumah..aku masuk bilik and nangis macam budak-budak dengan linangan air mata dan air hingus yang macam air terjun..aku suka tulis isi hati aku waktu aku sedih!hakikatnya pesakit ad ni perlukan someone atau something yang dia boleh luahkan perasaan dia..and selalunya lepas nangis aku suka tido sebab aku penat.Bila aku bangun aku rasa better

2)sometimes bila aku sakit aty yang macam xterok sangat aku suka pleasure kan diri aku dengan makanan feveret aku,konon pujuk diri.

3)kalau tgh panas,sakit aty ade kalanya aku balik umah aku mandi and aku tido

4)kalau masalah aku besar,tapi jarang sekali jadi..aku akan salahkan diri aku atas semua benda yang pernah jadi kat aku..malah aku tarik semua orang dan bgtau aku ni tak guna!selalunya mangsa terdekat ialah suami aku!

5)shopping!yang ni paling jarang sebab aku bukan gaji 10 k sebulan okey...lagipun ad ni memang xsuka tempat sesak macam mall,tempat yang crowded..aku jadi macam pening and nak pitam..

and percayalah pesakit ad ni xsuka benda yang bising...sebab makin panik jadinya...


and sesetengah orang macam tak percaya anxiety disorder tu macam tu..even bila aku bagitau orang aku ade AD..orang tu tanya apa tu AD..sokay,tak kisah sebab sejak aku ade AD baru aku tau ade jugak penyakit camni..tapi paling tak boleh blah dia buat muka bingung and ckp yeke..(dengan muka weirdo)..hahaha..sokay,take your time!

nah,ade jugak member aku yang tau aku ada AD,tanya aku...

Weh,ko tak rimas ke?
rimas forrrr?
dia cakap..for panik,sesak nafas,rimas sebab takot,rimas la..

aku senyum!

No comments:

Post a Comment