Saturday, 10 September 2016

Bangkit!

Assalamualaikum...

Berapa lama agaknya Aku tak update blog..sedar tak sedar masa terlalu macam tu jer..Demi masa sesungguhnya manusia kerugiaan..!ayat tu seakan menerjah Kotak fikiran aku bila mana Aku flashback balik kehidupan aku be berapa bulan lepas...

Aku terasa ibarat kembali bernyawa..bernyawa dlm erti kata sebenar..Sebagai seorang manusia juga muslimah..rasanya macam tak ingin Aku ingt kembali..Aku menulis agar aku tak lupa apa yg terjadi..lagipun..blog ni di stalk!

Aku cuma manusia biasa yang punya had Marah..Aku manusia yang tak lari Dari masalah..sbb aku hanya insan Dan manusia yang sedang bertarung dengan ujian Allah..Dan adakalanya emosi aku teruji..Bila Kita tgh Marah..Kita tak expect kata kata kasar Dari seseorang..kata kata kasar Dan tajam ibarat minyak tanah..kalau dicurah Kat api...ia bukan memadamkan tapi memarakkan lg api..

Aku menghidap anxiety disorder Dan panic attack..yang mungkin aku dah ceritakn sebelumnya..betol kata mereka..org luar takkan memahami penghidap ad..bg org luar mungkin pikir ia disengajakan..hakikatnya ad adalah penyakitkan yang diiktiraf oleh WHO

Simptomnya..??ibarat menunggu ajal..dan aku tak main2..Waktu aku harapkan sedikit pemahaman
..sedikit belas...bukan herdikan 😢
Mertua pula tgh nazak..terasa macam kosong..tido pon tak cukup..

5 bulan aku rasa hilang kehidupan..rasanya macam aku hilang segalanya..Bagi orang biasa..kecewa dia mungkin kejap jer..tapi bukan aku!aku seakan tak boleh terima kenyataan..aku bnci segalanya..aku rasa kosong..jiwa aku kering..bangun pagi aku menangis..Petang aku meratap..kau taukah?

Suami sendiri aku abaikan..tugas aku menjaga makan minum dia sudah berubah..dia pula menjaga aku bagaikan aku anak Kecik..makan disuap..air mata disapu..dia marahkan aku kerana terlalu mudah aku menyerah kalah..untuk apa aku Bangkit??aku dah tiada apa2..manusia itu dah rampas segalanya!

Aku berkerja disebuah ofis kecil berdekatan tempat Kerja lamaku ...mulanya semua elok..seterusnya aku Masuk tandas dan nangis semahunya..aku rindu pada Kerja Lama..teman lama!aku rindu..Tuhan yang tau!teman semuanya menyepi..Dan aku hnyala sendiri..

Aku Cuba mendekati insan2 positive..dengan harapan aku juga menjadi lebih positive..mulanya sukar!Dan tiap Hari aku menulis kata kata semangat buat aku sendiri..ku simpan didalam botol bersama nama nama insan yang sudah menghancurkan masa depan aku..maaf..aku terlalu jauh berdendam..dengan ketidakadilan..dengan kata2 hinaan..mana mungkin aku bisa melupakan!

Dan Hari Ini..aku Masih berdiri dengan sisa yang mereka berikan..dengan hinaan yang dia tinggalkan..malah mesej itu masih berlegar2 diotak..tak merancang  tuk aku padam..5 bulan aku rasa kosong..menangis..hidup dalan Dunia yang aku rekakan..terima Kasih untuk segalanya..dengan segala semangat suami dan kakak yang Banyak membantu..aku sedar aku tersasar terlalu jauh..

Puan..berbahagiala dengan apa puan lakukan...Hari ni saya..esok org lain..mungkin giliran puan bukan disini..