There was an error in this gadget

Tuesday, 19 May 2015

Assalamualakum(wbt)

Syukur ke hadrat ilahi..allah(swt)masih lagi memberi kita peluang dan ruang untuk bernafas di bumi milikNYA...pertama sekali mari ke sedekahkan al fatihh buat saudara isam kite yang telah pergi meninggalkan kita semua..

satu bulan lebih..strugling..seeking for the answer...seperti yang telah sy bagitau pada entry sebelumnya..masalah yang sedang sy hadapi yang dinamakan panic disorder..dan juga seperti yang saya bgtau..panic disorder yg terbahagi kepada beberapa jenis..yang mungkin akan sy ulas pada next entry insyallah..moga Allah(swt)permudahkan..

so on monday 18th may 2015..aku telah ke kpj tawakkal..buat kali kedua..sepatutnya appt aku pada hari sabtu..tp sebab doktor ade emergency..date itu aku tukarkan pada hari isnin..lawatan pertama aku..aku lupa tarikhnya..maaflah..terlau banyak perkara yang aku fikirkan..aku telah diperkenalkan dengan pakar jantung hospital tawakkal..iaitu Dr.Zul hilmi yaakub..walaupon ramai doktor private yg aku jmpe mengatakan aku tiada masalah jantung..tapi cuma masalah panic..aku tetap tak puas hati..akhirnya..aku berani tuk pegi kekpj tawakkal..for the first time i talkd to him..explaining about what i've been through..he just smiled and said.."for the first time u spoke to me..i tau u bkn de mslg jantung"
aku mcm ternganga...okey....!macam ape yg Dr zazali ckp..ape yg aku alami adalah satu anxiety..satu jenis ketakutan yg teramat sgt..aku macam xpuas hati..u never checked me doc!mungkin melihat aku xpuas hati..dia cakap lg "u boleh buat ecg and echo..i suggest u buat bkn untuk ape..tp untuk buat u felt better..untuk yakinkan u yang u ni xde heart problem..bg aku..mmg itu yg aku nak dgr!no charges for the day...baikkan dia..tp aku masih ingt lg ape yg dia ckp..u jd mc ni sbb u xdapt ape yg u cari..

then on monday..aku pon pergi balik kpj tawakkal untuk buat ecg and echo...aku sampai kul 10.30..aku daftar kat bilik 17 mc hr tu..then kak tina suruh aku g buat ecg and echo dekat satu special lab..agak lame jgk..ecg just few minutes tp echo yg lame..echo macam but ultrasound baby..letak gel2 yg sejuk dan guna alat dia kt dada..u can see the image..dgr heartbeat...takot..bunyi seram..

the aku trus dpt result..bawak jumpe Dr Zul balik..






Ni result aku...then bila masuk..doktor pelawa aku duduk..dia senyum...dia ckp ecg and echo both normal..nothing to be worry..just relax..buag ape yg bersarang di kepala..
jangan terlalu banyak fikir..chest pain is norma for someone yang suffer anxiety..


So that all for now..next week aku akan bt satu entry khas berkaitan penyakit ini...




No comments:

Post a Comment