Saturday, 23 May 2015

Al Fatihah..Izzat Muzakkir

Assalamualikum(wbt)

terkedu dan terkelu..itulah diibaratkan diri aku sekarang..tanpa sebarang tanda..sepupu yang tersayang terlah pergi mengadap Maha Pencipta pada 24 may 2015 lebih kurang pukul 5.30 pagi..

Izzat Muzakkir..seorang anak yang baik..bekas pelajar Sekolah Menengah Tengku Faris petra dan sedang menuntut di UPM..cepa mesra..masih ingat lagi kata-kata bapa saudara aku..ayah kepada Izzat,setiap kali balik ke rumah..mesti dia yang akan mengimamkan solat..merupakan anak sulung..dari 4 orang adik beradik

betullah kata orang,tugas berat dan saat yang paling sedih dalam kehidupan seorang bapa apabila terpaksa menangkat jenazah anak sendiri..tidak terlintas dia akan pergi secepat ini...anak kebangan keluarga..permata hati ayah dan umi..

ya allah(swt)kau tempatkan beliu bersama sama dengan penghuni-penghuni syurga..ya allah limpahkanlah rahmat ke atas rohnya..mari bersama-sama sedekahkan al fatihah kepada arwah Izzat Muzakkir..moga tenang di alam sana..

sama-sama kita ambil iktibar ke atas pemergian beliau..ianya satu tanda kebesaran Allah..walaupun muda..ajal tak pernah mengenal umur..walaupun sihat..kesihatan juga tidak mengenal mautnya..


assalamualaikum

No comments:

Post a Comment