There was an error in this gadget

Saturday, 17 May 2014

Kisah Spek...




Assamualaikum(wbt)

syukur ke hadrat ilahi sebab masih lagi diberi peluang untuk bernafas dibumi Allah(SWT)...cewah,asal tetibe aku bersopan sangat neh....baru hari ni aku berkesempatan nak update blog walaupon dah berlambak kat draft..tunggu nak publish,tp then..terasa macam..ah,malas ah!ah,macam tak best ah!ah,macam nak kene pelempang ah...kekadang terasa macam menyampah jgk kat diri sendiri..wakakakak....

lately macam2 plak jadi kat aku...ade yang buat aku happy sampi macam nak terbang ke langit,ade yang buat aku sedih macam nak melalak bg sume orang dengar,ade macam buat aku bengang smpi nak tumbok muke diri sendiri..(bole ke cmtuh?).

kire-kire 3-4  bulan,aku g beli contact lens kat focus point,before aku beli..salegirl yang pompuan tu ade tanye..:adik taknak cube cek mata ker"(adik tu,xnak ngaku tua)Then aku cakap la.."boleh jugak".S0 aku pon cek la mate guna menda alah yang aku xtau lagi ape name dia...seriously tak tau...(tolong jangan cakap aku bangang..hahaha walaupon aku sendiri terasa bangang)dah cek dalam 10 minit die bagi la result kat ketas kecik..mate aku memang ade poblem rabun jauh lah..belah kanan lebih kurang 100.Tp aku decided xnak pakai spek dulu..pasal memang aku xnak,and aku xbese...lagipon aku punye contact lens mmg xde power.

tak lama lepas tu,aku perasan mata aku makin kabur,aku xdapat nak  signboard la,memo2 kat opis ni..aku pon pergi la buat spek tu..tp kat c4 wangsa maju..em,sekarang macam dah almost sebulan la..tu pon kadang2 pakai and kadang tak..sebab aku macam msih tak biasa nak pakai..kalau aku pakai aku ase rimas.bila aku bukak aku xnampak clear....eish aku ni dah kenapa kan!

mase zaman aku sekolah rendah,pakai spek ni dah macam trend..ramai yg mate ok,tp gedik nak pakai..and budak gedik tu including aku la kan...sebab bdk kelas aku memang ramai berkaca mata..then dorang bijak..most of them memang bijaklah...and entah kenapa aku nak pakai spek time sebab nak bijak..ok,macam pelik jugak la bila aku ingat balik...macam la ko pakai spek trus bleh jadi albert einstein...memang phathetic giler kot time tu... (BETOL X AKU EJA PHETHETIC TU??)

then,ade satu hari tu..mase tgh giler-giler nak spek la nih..aku ni memang suke menyepahkan rumah mase bebudak dulu..tu lebih kurang hobi sampingan la..pastu mak aku membebel bila balik umah,aku wat taktau..buat dek ngan muka yang innocent habis..dari gincu mak aku,pencuci muka la handbag mak aku..sumenya aku try lah kan..then mase aku dok selongkar beg abah aku,aku terjumpa..guess what??spek mata dowh...
punye gembira tak kepalang...walaupon sebelah kaca tu dah rosak and hancus..pastu aku pon tnye la abah,aku cakap aku nak..abah pon bg la..nak buat ape lg kan dengan spek yang dah macam....emmmm
















oleh sebab terover excited pasal spek ni...aku pon bawak g skolah dengan kaca yang dah macam ape..
ni kire nak join budak2 skema kat skolah la ni.siap tunjuk2 lg kat kawan..eh,dah besar ni tetibe terase bengap ape yg aku buat dulu..pakai spek dengan tangan ko letak dekat belah yang rosak tu...aduhai,tetibe..bila dah btol2 kene pakai spek..baru terasa tak best..hilang nikmat mata kate kawan opis aku..tp memang betul lah..anyway aku ttap bersyukur..aku rabun jer...kalau aku terus tak nampak??ha..so,bersyukur la..

the point cuma..just be yourself je la..pemikiran aku time tu,bila pakai spek..pandai!actually nampak pandai...tp belum tentu..nampak lawa!dah budak tu cantik..ko tempek tauhu busuk pon tetap nampak menawan..ha...gitu citer dia...


ok la...nak sambong keje..sebagai sorang pekerja yang sangat berdedikaki dan sangat menitik beratkan kualiti kerja..rasenya baik aku teruskan kerja dgn hati nan murni..melentur buluh biarlah dari rebungnya..


sekian,

assalamualaikum ^_^