Monday, 4 November 2013

"lebih baik di sakiti dengan kejujuran dari bahagia dengan pembohongan"

Assalamualaikum(wbt)

my first entry for november..bukan xmahu membloging kan diri tp busy mengerjakan diri..eh,busy kerja..biasa la kan kuli je..kalau pangkat bos2 i trus keje dr rumah..goyang2 kaki..cewah,besar betul ompian tu,sebesar tuannya...

sambil-sambil duk usha Mr.google nih,tertarik pulak dekat sepotong ayat ni,

"lebih baik di sakiti dengan kejujuran dari bahagia dengan pembohongan"

jujur itu pilihan,tp jujur tu menyelamatkan kita untuk sekejap jer..aku lagi rela disakiti dengan kejujuran dari bahagia dengan dusta..sebab lame-lame pembohongan tu akan pecah jugak,macam gunung berapi,pendan dan luah...akkhirnya menyakiti...

aku rela sakit dengan kejujuran..at least aku sedar dan tah diri aku tidak diperbodohkan,aku xmahu digelak dari belakang..aku xmahu ambik kesempatan dengan kelurusan aku..ia mcm nanah,sakit,bila keluar lega..atau macam gigi berlubang,cabut jer lega..xde sakit lagi..ok ape yang tengah aku mengarut ni!

sometimes penipuan tuk untuk menyelamatkan,sometimes penipuan tu demi menjaga hati..tp aku xboleh terima bila menipu untuk melepaskan diri atau menipu untuk menunding jari ke arah yang tak salah..perasaan sakit tu aku penah rase,.,dan hari ni entry bertulis je ok..tau agak boring,tp rase mcm nak lepaskan ape yang terbuku di dada...





No comments:

Post a Comment