Friday, 29 November 2013

inner shine prune and kisah baby husna


Assalamualaikum(wbt)

secara tibe-tibe mud i nak buat berblogging membuak-buak..apesal ni..aku memang tahap keboringan walaupon keje dah melambak-lambak bak durian runtuh...hahaha.. 
ade org tanye.."eh asal ko punye blog warna tak colourful..hitam,cam xmeriah jer.."
"eh..eh..eh..budak ni..!ni blog bukan pelangi..".tp aku xde la cakap cmtu..
"macam warna orang berkabung jer..."tambah beliu lagi..!
"amboi bang..choi!dah aku suke itam..bukan la itam legam..tp itam yang biasa-biasa..tak legam,tak pudar..just nice"
kate orang itam tu seksi..xkesh la seksi ke seksa..tp itam tu ade nilai die yang tersendiri..cube ko combine wane itam ngan memane warna..masuk jer..wah!berfalsafah pula hamba pada pagi nan damai ini...

ya tuan-tuan dan ppuan-puan yang saya kasihani sekalian...

topik hari ni buken tentang kecintaan saya pada warna itam...tp pada satu produk yang saya terai sejak last month..pertengahan bulan lepas,dan masih try sampai la ni...oklah,bersaya -saya ni macam xsebati plak ngan jiwa..izinkan "kawe" mengantikan saya dengan aku..

kulit aku ni kulit sawo matang..dan nawaitu nak pakai tu bukan sebob nak lawo ke ape ker..
idok macam itu..makan la 4 dozen pon memang xjadi izara aisha dah..tp aku ambil sebab aku nak sihat..nak kulit sihat..benda yang aku duk sebut-sebut tu adalah "inner shine prune with camu2" kate mat salleh..tp aku panggil inner shine pati prung(ganu sikit)campor camu-camu..



hok alohh..hebat bunyi...berdebang kak loh(orang kelantan je paham neh..hahhaha)





sejak makan inner shine ni..seminggu pertama tuh..senang betol gua uk uk...tak paham..?
pas minum..kadang-kadang terus berry..tp tiap hari berry..dan sungguh lancar..tgh makan nasi ker?tak kan...kalau ta..cept-cepat skroll ke bawah...

since bulan ni kerja malam...so aku beli and letak kat opis jer..sebab biasenya aku minum sebelom kul 11 atau 12 malam..biasenya sebelom tidor lah..ade jugak yang amalkan waktu pagi..depends la kan..suke aty korang la kan...ade perubahan jgk kat aku punye kulit..alhamdullilah..!nak terus perubahan sekelip mata memang tak dapat la kan..slow-slow insyallah..sebab skang da xboleh  nak guna camera 360,365 dah !skang pakai nset paling cikai..

stok da nk licin

inner shine prung with camu-camu ni mengandungi agen pencegah maltodekxtrin-sejenis serat larut yang membantu proses pencernaan..patut lah aku senang and lancar je bila nak berry...macam mane rupa maltodextrin and fungsi die??tolong ..tolong jangan tanye sebab aku tak tau kejadah benda tu..yang paling penting halal and takde pengawet tmbahan atau tolakan atau daraban mahupun bahagian...

kawan sekerja aku pun minum benda ni..first die try aku punye,aku try bagi dulu..kot-kot die xbleh nak telan ke ape..kang membazir jer..alhamdulilah boleh..wah berseri la opis ni satgi cik puan amylea..  

ok stop pasal inner shine..nak citel pasal baby lak..

kawan opis aku ni dah bersalin..die dapat baby girl..najatulhusna bin ...aku lupa name laki die..farhan xsilap...tp kiteorang panggil die baby husna..baby husna comel lote mcm aunty die yang tengah menaip ni..ahakkkks!overdose perasan pon susah..ingatkan overdose ubat je bahaya..

last week kteorang kuar bawak babyhusna..baby tu very the lasak!kteorang(aunty-aunty yang xberapa nak matang ni)bawak baby g shopping kat kl festival city..then kteorang bawak die masuk koison..pastu husna mcam happy giler tgk all those lampu yang terang..haha..she must be weird..!

dari pukul 5.30 pm kteorang kuar..sampai ke malam..meneman aunty-aunty and her mother shopping..aduh,baby..kalau besar jangan contohi kami...!mohon jangan follow k..muahaha..takde la..sebenarnya..since dah ramai kengkawan opis dah jadi isteri and mak2 orang..susah nak lepak bersama..yela dah ade suami ade anak ni lain..buka cam bujang2 dahulu kala..

baby yang setia menunggu!



aku memang amat suke baby..sangat-sangat suke!geram..nak je cubit..gigit...pastu cium jari die yang comel and kecik tuh..(nada keibuan)nak anak sendiri pun ntah bila..bile la anak raja nak datang pinang neh..dah berjanggut tunggu pon xsampai lagi..hatoiiiii...


'Erghh..lame lagi ker"




yang lucu plak..mase ow nak p makan kat mali corner..mak die kempunan nak char kuew iaw..hai kak..mengidam ker..husna nak dapat adik ker..wah2...!oh..otw nak g makan..before balik umah..aku dodoi si tecik ni.maybe dah mengantuk sgt..letih g shopping ..tambah plak badan aunty ko ni da macam tilam vono queen size..best jer die tido..ngan tangan ka dahi macam penat sesangat..huhuhu...

penat betol ngan makcik-makcik ni!!









oklah..nak chow..die da mai dah...tatatata...



No comments:

Post a Comment