Sunday, 25 August 2013

tips kurus..jom!

Assalamualikum..(wbt)

"kalau aku kurus....."
"kalau aku kurus..uwoooooo"

part rappers

"aku nak bdn berubah..alangkah indah kalau dah xgemuk"
"pakai saiz l bkn xxl,makan xcontrol..minum xkesah"
"bil api air..mak aku bayar"
"tulis cek selamba..tp cek cek tendang"
"masuk dlm bank semua melopong"
"dalam badan banyak lemak 00000000"

sorry..sorry merosakkan lagu org..saje jer..nak test kut2 aku ni dilahirkan tuk jadi pengubah lagu...atapun perosak lagu profesional....ha,rase2nye..pengubah lagu tu macam tak lah kot...!

okey..rasenya bagi org-org yang saiz xxl macam aku ni..agak2 dah berapa produk yang korang cube...mcm aku sendiri..memang susah sgt2 nak follow rules..ya allah... bermacam cara..toksah cakap lah..boleh dikatakan produk kurus tu dah bersusun kat ceruk dinding..dah macam perhiasan..kata kakak aku...

kalau aku nak cakap satu-satu memang xhabislah..herbalife,sdii..mcm2..pil tu lah..pil ni lah..each time aku tgk iklan...aku mulalah nak mentry depa..tp tu hangat2 taik mengkarung jer..besemangat lah sekejap kirenya..untuk 2 minggu petama memang terkinja2 aku makan ubat tuh...yang aku cerita skang ni..untuk dua minggu pertama je ye..lepas tu..ubat ke mana..aku ke mana...



















biasanya dalam iklan mcm ni lah depa tunjuk.....dorang tempek gambar gemok dan gambar yang dah kurus...pastu korang dapat lah tgk perbedaanya..ha..terkinja2 lah nak try kan???

aku dulu pernah gak try kapsul..pecah lemak katenya..kononnye time tu..:erghh..i xsuke nak minum2 ni..leceh gitewh..makan kapsul oklah"tp..aku makan dua biji jer..yg selebihnya tu..ade kat umah...aku ltak dalam pasu..buat hiasan sikit..bg ade colourful kat situ..























ubat-ubant kapsul ni bagus...sebab kalau dah xmakan tu..kalau ade lebih la kan...kite boleh buat perhiasan dan macam2 lagi lah..contohnya lakan...
























kalau ade pasu2 bunga kosong tu..elok sgtlah tu..dari mebazir..so ade la nampak meriah sikit kaler die...

ni ade satu lagi ni...selain dari ubat-ubatan nak kuruskan perot ni...ade juga mesin2 yang memecahkan lemak..ha,jgn xtau ..aku pon pernah jgk belinye..























tapi massage belt atau lebih mesra disapa sebagai alat getar2 oleh kakak aku..ini kerana fungsinya yg unik..tekan saja punatnye..mesin ni akan bergetar dengan riang sekali..sebelum tu..jgn luoa pasang plug..yang wireless belum lagi aku beli ..mungkin tidak akan beli..aku suke menatang ni kerana..walaupun langsung tak memecahkan lemak seperti yang hebat diperkatakan oleh sales girl tu...tp bila aku sakit sengugut..ia sangat membantu..




































hah..kalau yang main set2 ni penat sikit..satu dah beratus..belom masuk kopi bakar lemak..losyen kempis perut..belum masuk tu ini...yang ni..letih sikit...memang lari bajet lah..sebulan tu habis duit beli mende ni jek..

ade jugak try2 follow menu diet yang kengkawan syor.tp tekak ni..tekak melayu(alasan)kalau xmakan nasi satu hari memang xsah la..rasenya..mcm something wrong in somewhere lah!makan xlena,tido xbsah..kencing xbasuh...











sebenar-benar..semua produk tu ade kesan die yang tersendirilah...menjadi atau tidak ti depends pada diri sendirilah..nak seribu daya..xnak..seribu alasan..betul tak??kurus tu bukan untuk cantik sahaja..tp tuk menjaga kesihatan...paling penting bagi aku disiplin..kalo ko beli ubat harga pat lima nam ribu skalipun kalau xde disiplin,and xikut rules..takde guna jugak..baik campak ke laut bagi ikan yu makan..wah,over giler aku cakap..sebenarnya cakap dekat diri sendiri jgk..!

babababaiiiiii...

No comments:

Post a Comment