There was an error in this gadget

Saturday, 10 August 2013

KERJA..AND RAYA....

Assalamualaikum (wbt)....

beraya sakan nampak cik kak ngan cik abang...!hampir aja gua dilupain...kok gituh...!masa gua dilupain terus...jangan risau..ni still blog aku...korang xsalah bukak..memang betul..saje jer nak practice cakap indon..mane tau la kan..kot2 dapat jumpe pasha ungu ke..randy pangalili pangalila ker...so xsia2 lah usaha aku selama nih...btw,sejak bila aku suka randy pangalila??errr....ok abaikan yang tu...

semua update pasal sambutan raya kan..waduh meriah giler ah..jeles ah... jeles aku xdapat balik tahu tak...geram nihhhh..ala over plak die nih kan..da keje tu buat la cara keje kan...!komitment..itu yang saya ingin tekankan di sini...and ikut ape yang dah di jadualkan..ikot turn..tak boleh main belah je sesuke hati..sesedap rase..kite kene pikir jugak orang lain kan..sbb taun lepas pun aku dah balik..so taun ni..aku dapat cuti fasa kedua...well,mcm ni lah kalau dah jadi kuli...ape2 pun bersyukur...alhamdulilah....

semua kengkawan and sepupu sepapat sepapan..seiring dan sejalan pakat duk tnye..balik x?balik x?
terutama mak and abah...aduh,terasa kesayuan menyental dan menyucuk ke pangkal rahim hati!
**duhai bonda...duhai ayahnda....dengarlah rayuan anaknda yang jauh di mata**(kawan aku bukak lagu nih)
nak aje aku tumbok muke die...time aku ngah bercakap ngan mak malam raya dan2 tu jgk die nak bukak lagu tu...aduh,saje jer...memang nak makan lesung batu budak nih....lagipun dah lame aku xmasak lesung batu asam pedas...!

dan hakikatnye..walau aku aku berlagak mcm xde pape...tp dalam hati hakikatnye..memang banjir..!!


















dan di pagi raya..dengan kerja dan report yang mcm gunung everest aku ngan kawan aku teruskan jugak..sambil dengar takbir raya,,kawan aku yg jantan tu pun merah muke tahan sedih..aku yang pompuan ni lagi lah...dahla keje berdua..aku tgk ko..ko tgk aku..aku dengar lagu !malam raya memang xbleh blah...kat lua opis,mcm bunyi mercun..meriam...memang terkenang kampong halaman lah....






















well inilah dugaan sebagai anak perantau...anak perantau?hentam jelah kan...

dan sebelum mood nak menaip tu terbang dan lesap ..baiklah,aku dgn ini..nak membuat ucapan raya 360 patah perkataan...

pada abah and ma...

hari tu dah mintap maaf,tp hari ni nak mintak maap lagi....and nak ucap selamat hari raya..maaf zahir batin,halal makan minum...maaf kalo ade terkecik ati..tersentap ngan sikap nak dara u yang ..nak kata cantik tu xlah..comel pun tak..tp cute tu ade la kan..uhuk2..terbatuk pulak..entah sape2 je yang puji!!maaf xdapat balik and meraiakan bersama....insyallah thn depan,andai umur panjang...

dear frens...

wei,korang dah beraya sakan..korang luoe aku..korang tunggu taun depan tau!!
ape2 pun..selamat hari raya..maaf xg raya...tau kan...busy2..tinggal dua ketol je kot...!

dear kawan skolah..

selamat hari raya...maaf zahir batin..long time ni see..heard2 someone is getting marry..wah2...not bad lah!!caya lah bro....andai ade silap mase skolah dulu..terpaw pensel 2B..tercuri pemadan..ter"meniru "mase exam..halal kan je lah ye..barang yg lame usah dikenang...beli je baru..kamdar..memang berbaloi !!

dan tak lupa pada arwah nenek dan arwah atok...ketiadaan kalian memang terasa...memang menagis bile terkenang...teringin sgt nak buat ketupat palas..walaupon aku punye sgt buruk rupa...itu moment plg indah..thn lepas..kite same2 buat ketupat...still bagi duit raya even aku dah kerja....21 years with u...bukan sekejap..ketiadaan tu...cukup terasa...honestly,masih tak percaya nenek dah takde..miss everything about nenek....!al fatihah..semoga arwah damai di sana...

to beloved...

if u read this...thanks,la sbb buat saya happy..memang la xsama dgn suasana kampung..tp terharu maru jugak bila awk buat saya rase saya ade segalanya kat sini...family awk pon awk bg pinjam..huhu..buat kuih wif your sis...thanks sgt yer .....btw,sya nak gtau something..tp segan ar....







**syang sayang gak,duit raya saya belom dapat lg**



No comments:

Post a Comment