There was an error in this gadget

Sunday, 25 August 2013

tips kurus..jom!

Assalamualikum..(wbt)

"kalau aku kurus....."
"kalau aku kurus..uwoooooo"

part rappers

"aku nak bdn berubah..alangkah indah kalau dah xgemuk"
"pakai saiz l bkn xxl,makan xcontrol..minum xkesah"
"bil api air..mak aku bayar"
"tulis cek selamba..tp cek cek tendang"
"masuk dlm bank semua melopong"
"dalam badan banyak lemak 00000000"

sorry..sorry merosakkan lagu org..saje jer..nak test kut2 aku ni dilahirkan tuk jadi pengubah lagu...atapun perosak lagu profesional....ha,rase2nye..pengubah lagu tu macam tak lah kot...!

okey..rasenya bagi org-org yang saiz xxl macam aku ni..agak2 dah berapa produk yang korang cube...mcm aku sendiri..memang susah sgt2 nak follow rules..ya allah... bermacam cara..toksah cakap lah..boleh dikatakan produk kurus tu dah bersusun kat ceruk dinding..dah macam perhiasan..kata kakak aku...

kalau aku nak cakap satu-satu memang xhabislah..herbalife,sdii..mcm2..pil tu lah..pil ni lah..each time aku tgk iklan...aku mulalah nak mentry depa..tp tu hangat2 taik mengkarung jer..besemangat lah sekejap kirenya..untuk 2 minggu petama memang terkinja2 aku makan ubat tuh...yang aku cerita skang ni..untuk dua minggu pertama je ye..lepas tu..ubat ke mana..aku ke mana...



















biasanya dalam iklan mcm ni lah depa tunjuk.....dorang tempek gambar gemok dan gambar yang dah kurus...pastu korang dapat lah tgk perbedaanya..ha..terkinja2 lah nak try kan???

aku dulu pernah gak try kapsul..pecah lemak katenya..kononnye time tu..:erghh..i xsuke nak minum2 ni..leceh gitewh..makan kapsul oklah"tp..aku makan dua biji jer..yg selebihnya tu..ade kat umah...aku ltak dalam pasu..buat hiasan sikit..bg ade colourful kat situ..























ubat-ubant kapsul ni bagus...sebab kalau dah xmakan tu..kalau ade lebih la kan...kite boleh buat perhiasan dan macam2 lagi lah..contohnya lakan...
























kalau ade pasu2 bunga kosong tu..elok sgtlah tu..dari mebazir..so ade la nampak meriah sikit kaler die...

ni ade satu lagi ni...selain dari ubat-ubatan nak kuruskan perot ni...ade juga mesin2 yang memecahkan lemak..ha,jgn xtau ..aku pon pernah jgk belinye..























tapi massage belt atau lebih mesra disapa sebagai alat getar2 oleh kakak aku..ini kerana fungsinya yg unik..tekan saja punatnye..mesin ni akan bergetar dengan riang sekali..sebelum tu..jgn luoa pasang plug..yang wireless belum lagi aku beli ..mungkin tidak akan beli..aku suke menatang ni kerana..walaupun langsung tak memecahkan lemak seperti yang hebat diperkatakan oleh sales girl tu...tp bila aku sakit sengugut..ia sangat membantu..




































hah..kalau yang main set2 ni penat sikit..satu dah beratus..belom masuk kopi bakar lemak..losyen kempis perut..belum masuk tu ini...yang ni..letih sikit...memang lari bajet lah..sebulan tu habis duit beli mende ni jek..

ade jugak try2 follow menu diet yang kengkawan syor.tp tekak ni..tekak melayu(alasan)kalau xmakan nasi satu hari memang xsah la..rasenya..mcm something wrong in somewhere lah!makan xlena,tido xbsah..kencing xbasuh...











sebenar-benar..semua produk tu ade kesan die yang tersendirilah...menjadi atau tidak ti depends pada diri sendirilah..nak seribu daya..xnak..seribu alasan..betul tak??kurus tu bukan untuk cantik sahaja..tp tuk menjaga kesihatan...paling penting bagi aku disiplin..kalo ko beli ubat harga pat lima nam ribu skalipun kalau xde disiplin,and xikut rules..takde guna jugak..baik campak ke laut bagi ikan yu makan..wah,over giler aku cakap..sebenarnya cakap dekat diri sendiri jgk..!

babababaiiiiii...

Saturday, 10 August 2013

KERJA..AND RAYA....

Assalamualaikum (wbt)....

beraya sakan nampak cik kak ngan cik abang...!hampir aja gua dilupain...kok gituh...!masa gua dilupain terus...jangan risau..ni still blog aku...korang xsalah bukak..memang betul..saje jer nak practice cakap indon..mane tau la kan..kot2 dapat jumpe pasha ungu ke..randy pangalili pangalila ker...so xsia2 lah usaha aku selama nih...btw,sejak bila aku suka randy pangalila??errr....ok abaikan yang tu...

semua update pasal sambutan raya kan..waduh meriah giler ah..jeles ah... jeles aku xdapat balik tahu tak...geram nihhhh..ala over plak die nih kan..da keje tu buat la cara keje kan...!komitment..itu yang saya ingin tekankan di sini...and ikut ape yang dah di jadualkan..ikot turn..tak boleh main belah je sesuke hati..sesedap rase..kite kene pikir jugak orang lain kan..sbb taun lepas pun aku dah balik..so taun ni..aku dapat cuti fasa kedua...well,mcm ni lah kalau dah jadi kuli...ape2 pun bersyukur...alhamdulilah....

semua kengkawan and sepupu sepapat sepapan..seiring dan sejalan pakat duk tnye..balik x?balik x?
terutama mak and abah...aduh,terasa kesayuan menyental dan menyucuk ke pangkal rahim hati!
**duhai bonda...duhai ayahnda....dengarlah rayuan anaknda yang jauh di mata**(kawan aku bukak lagu nih)
nak aje aku tumbok muke die...time aku ngah bercakap ngan mak malam raya dan2 tu jgk die nak bukak lagu tu...aduh,saje jer...memang nak makan lesung batu budak nih....lagipun dah lame aku xmasak lesung batu asam pedas...!

dan hakikatnye..walau aku aku berlagak mcm xde pape...tp dalam hati hakikatnye..memang banjir..!!


















dan di pagi raya..dengan kerja dan report yang mcm gunung everest aku ngan kawan aku teruskan jugak..sambil dengar takbir raya,,kawan aku yg jantan tu pun merah muke tahan sedih..aku yang pompuan ni lagi lah...dahla keje berdua..aku tgk ko..ko tgk aku..aku dengar lagu !malam raya memang xbleh blah...kat lua opis,mcm bunyi mercun..meriam...memang terkenang kampong halaman lah....






















well inilah dugaan sebagai anak perantau...anak perantau?hentam jelah kan...

dan sebelum mood nak menaip tu terbang dan lesap ..baiklah,aku dgn ini..nak membuat ucapan raya 360 patah perkataan...

pada abah and ma...

hari tu dah mintap maaf,tp hari ni nak mintak maap lagi....and nak ucap selamat hari raya..maaf zahir batin,halal makan minum...maaf kalo ade terkecik ati..tersentap ngan sikap nak dara u yang ..nak kata cantik tu xlah..comel pun tak..tp cute tu ade la kan..uhuk2..terbatuk pulak..entah sape2 je yang puji!!maaf xdapat balik and meraiakan bersama....insyallah thn depan,andai umur panjang...

dear frens...

wei,korang dah beraya sakan..korang luoe aku..korang tunggu taun depan tau!!
ape2 pun..selamat hari raya..maaf xg raya...tau kan...busy2..tinggal dua ketol je kot...!

dear kawan skolah..

selamat hari raya...maaf zahir batin..long time ni see..heard2 someone is getting marry..wah2...not bad lah!!caya lah bro....andai ade silap mase skolah dulu..terpaw pensel 2B..tercuri pemadan..ter"meniru "mase exam..halal kan je lah ye..barang yg lame usah dikenang...beli je baru..kamdar..memang berbaloi !!

dan tak lupa pada arwah nenek dan arwah atok...ketiadaan kalian memang terasa...memang menagis bile terkenang...teringin sgt nak buat ketupat palas..walaupon aku punye sgt buruk rupa...itu moment plg indah..thn lepas..kite same2 buat ketupat...still bagi duit raya even aku dah kerja....21 years with u...bukan sekejap..ketiadaan tu...cukup terasa...honestly,masih tak percaya nenek dah takde..miss everything about nenek....!al fatihah..semoga arwah damai di sana...

to beloved...

if u read this...thanks,la sbb buat saya happy..memang la xsama dgn suasana kampung..tp terharu maru jugak bila awk buat saya rase saya ade segalanya kat sini...family awk pon awk bg pinjam..huhu..buat kuih wif your sis...thanks sgt yer .....btw,sya nak gtau something..tp segan ar....







**syang sayang gak,duit raya saya belom dapat lg**