There was an error in this gadget

Tuesday, 16 July 2013

eh kau dah kenapa!

Assalamualaikum wbt...

dalam keadaan hidong yang tersumbat..bukan tersumbat dipenuhi najis2 hidung tp tersumbat dek selsema..aku gagahi jua tangan tuk menaip sebuah entry..sbb menaip xguna hidong,guna jari jemari..dah 4 hari..since balik dr kampung halaman nan indah..aku dijangkiti selsema..bukan burung..tp selsema sahaja..no bird2...dalam keadaan mcm ni...makan pon xde feeling sbb xde bau-bauan yang boleh menaikan keghairahan si perut yang buntal..so bila sahur or buke puase..aku sumbat je dlm mulut...hanya ade rase tp xde bau...janji kenyang !

saat ni tgh tgk citer korean naughty kiss..agaknye ini kali ke brape puluh aku tgk..aku pun xpasti...!aku suke criter ni sbb si heroin oh ha ni,xputus asa tambat hati si hero-baek seung jo..walaupon si laki dah kate mcm2 kat die..tp die stay suke laki tu dr die dkolah sampailah habis skolah...kononnye menjadi secret admire lah katenya..bile tgk citer ni..automatic teringat plak zaman2 kanak ribena dulu..mase mule-mule nak up!pernah lah tertangkap cintan dgn plajar senior..memang tahap suke gila kari babas lah..walaupon time tu budak lagi...exam bahasa melayu pon xboleh jawab..tp ade hati kat abg senior...and dlm citer ni..even si hero mule-mule xnak..akhirnya die sedar gak pompuan tu yang die cinta...kind of..kekurangan pompuan tu jadi kesempurnaan buat si lelaki..ecece..kejiwangan kebekaratan...


amaran yang agak keras!!

entry kali membolehkan anda merasa loya-loya dan ingin muntah..so sila sediakan baldi dan peralatan yang sesuai

setiap org ade masalah cinta..kalau xde tu...aku berikan tepukan dan pujian yang seganas-ganasnya buat org tu!kate org..sedangkan lidah lagi tergigit..inikan pula ayam goreng..buat hal lah puase2 ni !dlm sesebuah perhubungan tu..gaduh,selisih paham..selisih kat jalan..semua tu kite xdapat lari..sebab hati org xsama..pendapat pun xsama..bile bercanggah..mula la nak break kete,break moto..nak putus..(bukan break ngan putus tu same ke)...

aku pun sama..aku xcakap sape2...terkadang kite hanyut dgn satu perkataan iaitu cinta...kadang2 kite ntingkan ia dr segalanya...betul x?aku rase ade org mcm ni..sbb aku pun pernah...xingin rasenya mengulangi kebodohan same...tp bila hati dan berkata..sukarnya nak menepis!

masalah yang aku hadapi..xperlulah aku ceritakan di sini...cuma..sejak akhir2 ni...rasenya aku cube belajar erti kesabaran dan redha..dua perkataan yang tak sama tp maknanya hampir serupa...kesabaran..kesabaran nak menangani dua insan yang cukup xsuke perhubungan aku dan si dia..aku yang panas baran ni..belajar erti sabar and mengalah..walaupun aku bukan si pesalah!kesabaran tu buat aku xcam dulu..and redha..redha buat aku berfikir bahawa..Allah(swt) adalah pengatur hidup yang terbaik..kerna setiap dari aturannya adalah kerana sesuatu..setiap kejadiannya mempunyai sebab tersendiri...redha bila ape yang kite mahukan..kite xdapat..kadang-kadang ape yang kite nak xsemestinya kita dapat...dan mungkin lelaki sebaik si dia..bukan ditakdirkan untuk aku..wallahualam...!

ok..stop ngan sad scene....nothing yang patut di pikirkan dan membuatkan aku berfikir benda2 yang tidak perlu tuk diingati...


berbalik plak pada story "bikin gua hot"

kalau aku kate bodoh kang marah..tp bila perangai ko mcm org xcukup sifat..mcm mane pulak?

eish knape angin pagi2 buta ni....

yela mane tak angin bila kalau korang cakap dgn elok tp dibalas dgn perkataan and ayat paling ...tahap bodoh nak mampos!

kind of  aku beri bunga ros ko bagi bunga taik ayam..kalau bunga taik ayam xpe..ni ko bagi taik ayam kat aku...adoyai...ko ni manusia ke ayam...ha..marahla ni...adoi dala bulan puasa,saje nak bg aku dosa free kan...

bila ko angkat tepon tp si pemanggil dgn nada gedik bapok die tu bleh cakap,,ala xde org lain ke..bosan lah..ape ke bangang sgt betina ni.. adui..ko ni ambik spm kat sini ke kat ceruk mane..ntah2 ko xtau spm tu ape...hai budak ni..baru keje kejap dah demand giler..adu aku xingin lah nak tgk muke ko yang duk tempek bedak selori pasir tu....!ha..kang aku da termengata....aku ni bkn org ynag suke cari gaduh..tp aku xde lah sebangang die..kalau org dah cakap elok..so eloklah sikit bahasa tu..nak cakap dengki kat aku...nak dengki ape bnde..muke  bkn chantek,bkn kaya..kayap je ade..

di sini..aku nak tegaskan..bahasa tu melambang kan peribadi..kalau bangang bahasa kau..maka xdisangkal lagi kau pun dua kali lima.....kami kat malaysia ni..berbudi bahasa..so gamaknya budak ni bukan org malaysia lah agaknye..

sekian..dgn hati yang panas..grrrr







1 comment: