Wednesday, 3 April 2013

pengalaman..MENGAJAR kita

assalamualaikum(wbt)..............

mulenya rase nak updated kat umah pasal baru bayar si berodbeng tuh...DI ULANGI,BERODBeNG BARU DIBAYAR...!! so takde la aku duk guna kemudahan ofis nih lagi...haishh...da la org bagi guna tuk buat keje..bkn untuk hal peribadi...tak baik..katenya!!baik tak baik,dah dua entry aku duk taip kat opis...hahah..ade aku kesah...tak baik kau!

sebenarnya banyak idea untuk update,tp jari jemari yang so montok ni tersangatlah malas nak bersenam,sebijik cam tuan die lah tu!tp bile dah taip...punye lah tekun sampai kawan sebelah panggil pun aku buat2 tak dengar...tetibe aku simpan kat draft buat pekasam...pastu ulam skit,budu sikit..makan nasi panas2..pergh sedap siott!ok...otak aku ni memang tak leh lari dari memikirkan makanan...sebab tu lah badan gini rupa....redooooo!

pengalaman mematangkan kite...kesilapan pula mengajar kite...sape setuju angkat kaki sekarang!kalau pakai kain sarung ke pelikat ke...tolong lupakan niat korang tuk menyokong aku...tak sanggup aku nak tgk...!
PENGALAMAN.....semua orang ade pengalaman....(kedengaran mcm karangan mase darjah 6 jer... !)
semua org ade pengalaman cuma kadang-kadang situasi jer berlainan....contoh,pengalaman kene kejar anjing,pengalaman putus cinta,pengalaman terberak didalam suar(mase tadika,kau penah kan??)
pengalaman kene denda ngan cikgu..and bla,bla,bla.......

kenapa aku cakap pengalaman mematangkan kite...KENAPA?WHY?KIU HEI?

-contoh kau kene kejar anjing la kan....dari giant batu caves ke perumahan sri batu caves...jauh gak tuh,kalau jalan menitis gak peluh satu baldi habaq hang,jgn main2 woi..pengalaman aku tuh..punye banyak anjing area tuh...dah kene kejar2 confirm2 tak nak lalu dah situ...SERIK WOI..silap ai bulan sebesar aku bleh jadi kurus macam ziana zain..xperlu slim world bagai....sape nak try bleh ar..!


 












- cerita bab pengalaman putuihhhh tuiiih tuiihh cinta xyah nak cerita la kan...aku rase semua orrg penah lalui..masuk bab cinta ni aku tak boleh nak konterol emosi aku...luka lame berdarah kembali lah pulak!tragedi oktober tahu tak...!sesalanku hanyalah untukmu sayam...takde org yg xambik iktibar dari ape yg pernah lalui..bukan ape..tapi tak mau lah banana fruit two times kate omputih..!




















kite belajar dari pengalam dan kesilapan kite...dgn harapan kite tak kan ulangi benda tu untuk kali kedua,tiga,empat lima,enam,tujuh dan lapan...

1 comment:

  1. Tapi kadangkala kita still ulang kesilapan sama kan... Yang oenting jangan putus asa. Time kasih ye awak... :)

    ReplyDelete