Monday, 8 April 2013

"jangan asyik fikir mase silam,takut nanti mase yang depan akan terlepas"

Assalamualaikum....(wbt)

ok,jangan tanye aku update katne sbb jawapan die opis..as usual lah kan..ckp je dah xnak guna kemudahan opis..at the end of story..janji tu hanya tinggal janji...

back to the topic

bila aku ade masalah,aku pikir,aku lah manusi paling malang!manusia paling loser and aku rase semua ni tak adil....nape semua org happy tp asyik aku jer yang ade masalah..nape ek..aku jadik heran sesangat...smpi aku terfikir aku ni memang bawak bad luck kat semua org..ya allah...bile marah and nafsu menguasai akal...mcm yg timbul kat pale hotak nih...agak bodoh bagi aku....tp nak buat cmne,itulah aku...

betul kate org..time korang tgh marah..jgn sesekali buat keputusan...sbb time tu..korg punye mind tak boleh berfikir secara warasnya..i'm not saying crazy la..tp bnde tu mcm korang decide while hati tgh panas..so mase tu bukanlah korang yg tgh buat keputusan..tp nafsu..amarah and campur ngan sikit hasutan syaiton..

mase aku tgh kanak2 ribena..aku selalu mrh,aku selalu protes bile aku tak dapat sesuatu yang aku nak...and kalau aku still xdapat aku akan nangis..uhhh!annoying giler...sumpah!and bile aku besar,aku mule berfikir secara matang...xsemua bnde yang aku nak aku akan dpat..yup,betul...!tp...!!abah said,tak salah berusaha dapatkan ape yang aku nak...abah!orangnye sempoi..tp satu perkataan die boleh bawa seribu maksud...my favourite man!aku mule paham maksud abah...dulu aku jenis yang....kalau xdapat aku tau merunggut,menangis and blaming myself!






tp now aku dah boleh paham maksud abah..cube usahakan ape yang aku nak....xsalah...kalau aku nak something,aku harus dapat bnde tu melainkan hati orang..cause aku tak boleh pakse hati org tuk menyukai or mencintai aku...so dr meraung,meratap,melalak and mendengus...banyak benda lagi aku boleh buat..hati aku ni rapuh and aku someone yang susah terima hakikat..so abah said,kalau nak dapatkan sesuatu kene lah sungguh-sungguh....jangan dengar kate org,kalau asyik dengar cakap org bila kite nak pandang ke depan?

part yang paling buat aku kecewa..waktu aku benti belajar...betapa aku rase kecewa..sedih..and mase tu perasaan aku keliru..aku tak tahu ape yang perlu aku buat!dgn result spm yang sekadar biase 2 tu...aku nekad tuk ambik keputusan yang akhirnya dah ubah banyak  benda dalam hidup aku...!keputusan yang aku ambil tanpa berfikir panjang...

sampai sekarang aku masih rase menyesal...."andai"mase mampu aku putar,aku nak ubah semua benda,!tp andai itu hanya satu perkataan yang xmungkin terjadi untuk aku...hakikatnye mase depan memang aku tak dapat nak ramal....



tp.....sekali lagi aku tersilap..aku menyesal sbb benda yang dah terjadi....!kalau nak berjaya,aku perlu pikir positif and pandang ke depan,bukan termenung and memikirkan bnde yang dah terjadi dalam hdup aku...jatuh dan bangun asam garam kehidupan...tak senang tuk jadi senang!

aku asyik fikir aku org paling malang,sedangkan ramai insan yang lagi sedih dari aku...

"jangan asyik fikir bande silam,takut nanti mase yang depan akan terlepas"

thanks to abah sebab selalu sedarkan aku dgn kate-kate die................and aku nak sgt buat abah and ma jadi parents yang paling happy kat atas dunia ni...love u more than everything in this world!

**nampaknye kene keje keras and pekak kan telinga ngan kate-kate org yang suka nak patahkan semangat aku**

salam,
~as~

1 comment:

  1. Assalam, singgah+follow sini.. akak dtag,jemput singgah
    http://rennyenqop.blogspot.com/2013/04/special-giveaway-from-sabah.html
    dan ini juga http://rennyenqop.blogspot.com/2013/04/giga-siblings-birthday-giveaway-by-arya.html

    ReplyDelete