Wednesday, 6 March 2013

Assalamulaikum....(w.b.t)

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

rasenya belum terlambat nak menaip sebuah entry untuk hari ni......sesape jer yg terbace entry kali ni..mule2 skali aku nak kita sama2 sedekahkan alfatihah buat perwira-perwira yg telah pergi..dan same2 kite doakan keselamatan saudara kita di lahad datu......


baru je balik dr kuar makan ngan mr.j...kat kedai bawah flat ni jer pasal memang malas sgt nak masak.................err,sebelum ni pon sebenarnya jarang aku masak..hehehe..pasal malas nak potong2 bwg..lagipon nak mkn sorg kan..so agak leceh gitu..kecuali ade permintaan jer..brulah aku pergi ke dapor tok masak smbil aku pecahkan 2-3 bijik pinggang mangkuk kakak aku...tak ke hebat?sekali masuk...2-3 bijik pinggang hancor..sape lagik boleh buat mcm tu selain aku...chef wan pon blum tentu boleh okey....

sebenarnya hari ni bkn nak citer fasal pinggan mangkuk yg dah jd arwah tu..tp aku still xdpat lupa satu insiden yg buat aku marah ar..and kecewa ngan sikap sesetengah org...satu pagi nan indah tuh...cm biase..aku pegik kat kedai..kedai makan ar kan...aku dudok ar..pas mknan smpi per sume...kami ngap2 ar...
then ade sorang pakcik ni..maybe dah 60++ kot...die oder roti canai..4keping..die dah bg oder dah kat tukang tebar roti aka owner kedai tuh...then,ade lagi satff owner tu dtg ambik oder..maybe pacik tu pon bgtau lagi skli..so oder dah jadik dabel la..pastu roti pacik tu dah siap..staff die bungkus2 bg pacik tuh...then owner tu pon tnye staff die..ni yg lagi 4 tuk sape....satff die jawab,"tuk pacik ni lah..die nak bungkus roti 4 keping"....pastu dependekkan cerita...owner tu mrh2 pacik tu sbb oder dua kali....and kat kedai tu..org nak ckp ramai tu..xde lah ramai..tp..maybe ade kot dlm 7-8 org...tp,pakcik tu da tua..perlu ker nak mrh2 die smpi cmtu skali....?cakap2 elok xmati pon...ataupon...kalau ko ckpo leklok..xkene bayar duit pon!!yg pasal roti 4 keping lebih tu...macam xde org dtg beli jer..panaskan jelah..mcm xbiase buat jer...

and kat kdai same gak...aku n j pergi mkn sane sbb kedai lain xbukak..xsilap mase tu cuti raya..so xbnyak kedai yg bukak,kami pon memang xde pilihan lain...ramai jgk kat kedai die taim tu...aku duk kat meja tgh...baru je lepas customer lain bgn...then tunggu staf die dtg oder...dah oder sume..die blah..x lap sikit pon..ngan sambal bertempek..nasi bertaburan..die bleh wat dek..j memang pantang kalau mcm tu..so die p ambik tisu...die lap....pastu si owner kedai tu ckp kat staff die nada perlahan tp still dpt dengar...maybe nak kami dgr kot...."ko pergim lap meja tgh tu,dah ambik tisu lap meja..kalu mcm ni hbs ar tisu kedai ni semua nak buat lap meja"...j terdiam,j pandang..die ambik balik tisu g letak dpn owner tuh..kirenya bg balik ar...tisu jer pon..kau nak kecoh pe hal kan..so start hr tu kami dah xpergi mamam sane dah..cukuplah....


time kene kat diri sendiri tu aku mang xkisah lagi..tp aku xbleh ar kalau biadap kat org tua...bkn nak berlagak baik ...tp hakikatnye aku memang baik..ape nak dikato...!hehehe..xde lah..bkn  aku berlagak baik..tp..kite patot cakap leklok ar...ape rase kalo org lain kuang hajor ngan mak atau ayah kite...panas x?panas x panas ar..mengelegak tu ade ar...


~as~

1 comment:

  1. Huhu... memang susah la kan kalo bos restoren to pekerja kedai tu yang kurang ajar.

    Rasa nak lempang je. hehe...

    Hai, rindu kamoo larh. :D

    ReplyDelete