There was an error in this gadget

Tuesday, 26 March 2013

pms-sabarlah lelaki

ASSALAMUALAIKUM(WBT).....


kerja oo keja bilala nak habis..jari aku pon dah nak patah(tp sempat lagi apdate belog)....
hr ni bersiaran dari opis sbb berukbeng tak bayar lagi,.di ulangi yer,berukbeng belum dibayar.......so tak leh nak apdate kat umah guna lappy cap ayam tu..ala apdate kat pat keje ape salahnya kan!xbaik membazir kemudahan yg diberi..mak aku selalu pesan..jgn membazir...membazir amalan syaitonnnnn!

rasenya...lame giler babi hutan aku tak apdate...ade yang kangen enggak?????jawapannye haruslah TAKDE YANG RINDU...!!betul tak?kauorang memang!tak bagi can lansung........baru nak feeling blogger femes...!baru tak apdate sehari setengah org dah sebuk-sebuk tnye....teringin jugak......!hehehehe..
bkn malas apdate..tp memang malas sebenarnya...baru taip intro...tetibe idea terbang kemana entah...so automatikeli...pak mud(mood)pon hilang jua.....

hakey...entry kali ditujukan khas buat kaum-kaum hawa.....(err..kaum-kaum.?.hawa ade bape kaum eh?)
senangkan citer enrty kali ni ditujukan khas untuk kaum  pompuan...ta kesah sape pon hang....janji anda adalah pompuan..cikgu besar pompuan,cikgu kecik pompuan,makcik-makcik cleaner,mak-mak org,kakak-kakak org,adik perempuan,polis pompuan,biseneswumen...dan aku dah tak larat nak taip lagi..so pandai2 kauorang lah nak sambung ke tak..tetapi kaum adam!korang jgn tacink...korang bleh bace gak...aku ta marahnyer...baeeeek punyerr!

aku sebagai seorang wanita yg lemah lembut..penuh dgn budi bahasa budaya kita....tak pernah lepas dari
PMS....pms?menatang apekah itu?pms ialah sejenis dugong yg berasal dari timur laut afrika..percayakah anda?ohhh.....bodohnye saya!haruslah anda tau kan....tidak semua org sebodoh sy.....!pms nih berlaku kat pompuan jer...so laki xyah nak menjerit tak tentu hala ok!!senang cita pms nih..sakit sengugut lah...ala...!mase skolah lu selalu mc an..pasal malas bgn tido..pastu g kinik mintak mc pasal sengugut,kalau cakap deman pale ta panas t dokter cakap tipu so snang cakap jer sengugut...ingat tak?

bercakap pasal pms,bukan semua wanita kene simpton ni..tp frankly speaking ...aku lah antara wanita terpilih yang kene simpton tu....tp ade sameting yang buat aku heran ngan simpton pms ni...and aku terpikir...errr!normalkah macam ni....

1)sakit perut.....sampai guling-guling
-sakit perut tu normal bila pms..yang guling tu aku tak pasti.....mungkin ade!mungkin jugak aku jer....
tp aku punye sakit perut memang tahap dahasat yang amat lah....dari rumah aku...guling punye guling..tetibe ade depan pintu gua batu caves..hah!hebat tak?


















2)cepat marah
-yang ni mungkin normal......tapi bagi laki...benda mcm ni tak normal..manekan tidak..time-time macam ni lah korang kene marah kene maki  kaw-kaw...muahahahah...sabar ye jentelman...kesabaran amat diperlukan disini!kadang hal kecik pon leh jadi besar smpi gado baling periuk belanga...padahal gaduh sbb nak pakai baju warna ape nak g keje...mane tak nyer...cik kak nak warna kelabu asap..cik abang hitam taik kambeng!dah gaduh.....


















3)MENGIDAM
-kalah ibu-ibu mengandung.....hah!belum kawen lagi dah mengidam macam2....biasenye aku suke makanan masam...ceh!!BERAPA BULAN KAKAK???and time ni lah para-para isteri,para-para awek...dan para-para sakira buat muke kesian..buat muke sepuloh sen berkarat semata2 nak dapatkan belas ihsan jantan-jantan perkasa....!!so.lelaki-lelaki budiman..time ni waktu plg tepat tuk korang buktikan kesetiaan dan keprihatinan korang..arwghhh sewitnyer!!





















banyak lagi simptomnyer..nanti aku sambung balik lah..biaselah.....mase is running very past u know!!!!
tatatititutu

Wednesday, 6 March 2013

Assalamulaikum....(w.b.t)

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

rasenya belum terlambat nak menaip sebuah entry untuk hari ni......sesape jer yg terbace entry kali ni..mule2 skali aku nak kita sama2 sedekahkan alfatihah buat perwira-perwira yg telah pergi..dan same2 kite doakan keselamatan saudara kita di lahad datu......


baru je balik dr kuar makan ngan mr.j...kat kedai bawah flat ni jer pasal memang malas sgt nak masak.................err,sebelum ni pon sebenarnya jarang aku masak..hehehe..pasal malas nak potong2 bwg..lagipon nak mkn sorg kan..so agak leceh gitu..kecuali ade permintaan jer..brulah aku pergi ke dapor tok masak smbil aku pecahkan 2-3 bijik pinggang mangkuk kakak aku...tak ke hebat?sekali masuk...2-3 bijik pinggang hancor..sape lagik boleh buat mcm tu selain aku...chef wan pon blum tentu boleh okey....

sebenarnya hari ni bkn nak citer fasal pinggan mangkuk yg dah jd arwah tu..tp aku still xdpat lupa satu insiden yg buat aku marah ar..and kecewa ngan sikap sesetengah org...satu pagi nan indah tuh...cm biase..aku pegik kat kedai..kedai makan ar kan...aku dudok ar..pas mknan smpi per sume...kami ngap2 ar...
then ade sorang pakcik ni..maybe dah 60++ kot...die oder roti canai..4keping..die dah bg oder dah kat tukang tebar roti aka owner kedai tuh...then,ade lagi satff owner tu dtg ambik oder..maybe pacik tu pon bgtau lagi skli..so oder dah jadik dabel la..pastu roti pacik tu dah siap..staff die bungkus2 bg pacik tuh...then owner tu pon tnye staff die..ni yg lagi 4 tuk sape....satff die jawab,"tuk pacik ni lah..die nak bungkus roti 4 keping"....pastu dependekkan cerita...owner tu mrh2 pacik tu sbb oder dua kali....and kat kedai tu..org nak ckp ramai tu..xde lah ramai..tp..maybe ade kot dlm 7-8 org...tp,pakcik tu da tua..perlu ker nak mrh2 die smpi cmtu skali....?cakap2 elok xmati pon...ataupon...kalau ko ckpo leklok..xkene bayar duit pon!!yg pasal roti 4 keping lebih tu...macam xde org dtg beli jer..panaskan jelah..mcm xbiase buat jer...

and kat kdai same gak...aku n j pergi mkn sane sbb kedai lain xbukak..xsilap mase tu cuti raya..so xbnyak kedai yg bukak,kami pon memang xde pilihan lain...ramai jgk kat kedai die taim tu...aku duk kat meja tgh...baru je lepas customer lain bgn...then tunggu staf die dtg oder...dah oder sume..die blah..x lap sikit pon..ngan sambal bertempek..nasi bertaburan..die bleh wat dek..j memang pantang kalau mcm tu..so die p ambik tisu...die lap....pastu si owner kedai tu ckp kat staff die nada perlahan tp still dpt dengar...maybe nak kami dgr kot...."ko pergim lap meja tgh tu,dah ambik tisu lap meja..kalu mcm ni hbs ar tisu kedai ni semua nak buat lap meja"...j terdiam,j pandang..die ambik balik tisu g letak dpn owner tuh..kirenya bg balik ar...tisu jer pon..kau nak kecoh pe hal kan..so start hr tu kami dah xpergi mamam sane dah..cukuplah....


time kene kat diri sendiri tu aku mang xkisah lagi..tp aku xbleh ar kalau biadap kat org tua...bkn nak berlagak baik ...tp hakikatnye aku memang baik..ape nak dikato...!hehehe..xde lah..bkn  aku berlagak baik..tp..kite patot cakap leklok ar...ape rase kalo org lain kuang hajor ngan mak atau ayah kite...panas x?panas x panas ar..mengelegak tu ade ar...


~as~

Tuesday, 5 March 2013

offday+tido...

Assalamualaikum..(w.b.t)

baru balik dr cimb bukak akaun,pasal blom ade akaun cimb lagi,agak jakun sikit.....huh..panas jgk cuaca hr ni..not bad...!hbs terbakor kulit i...ceh..bkn sblum ni dah terbakar ker..sedar la sikit.ape ko hengat ni korea ke nak sejuk n snow bagai....by the way,aku sedih sgt tgk berita akhir2 ni..pasal kes kat lahad datu...aku ucapkan takziah pada keluarga mangsa yg dah terkorban.....mcm mne nasib rakyar sabah sekarang agaknya....entah mengapa aku still dapat merasakan keadaan dorang..perit sekali....ape-ape pun same-samela kita sedekahkan al fatihah pada keluarga korban..


mase kat cimb tadi...aku tunggu nak buat akaun..bila tiba turn aku..nom 7021..kaunter 12 kat cimb taman sri gombak...ceh,sedetail yg mampu tuh...!mase xdapat aku ingt....aku duduk ar kt kosi tu..then abg tuh...tnye ar mcm2..as usual la..nak bukak akau ape..persedirian ke,untuk saving ker...pasal alamt kat ic,alamat kmpung maka ade problemla sikit...bak kate abg cimb tu.."kelante ni,,jauh tu bohhh"**(kelante)**
maka aku terpaksa guna alamt mr.j lah..pasal alamt aku kat sini aku xpnah hengat..bgus x?...
then.die mintak ic aku....aku bg..die masukkan kat mesin die tu...pasal nak nak cap jari aku....then die mtk aku letak jari kat situ...ngan penuh yakin,aku letak jari aku..die pon senyum..aku plak....what?????..cm pelik ar kan...asal ko pndang aku cmtu...die ckp,"ni first time abg tgk org ltak jari telunjuk...biasanya ibu jari"
ok time kasih sbb terangkan....mr.j lak duk bantai gelak kt sebelah..sgt biadappp!

ok...hbs bab cimb tuh....ni plak pasal akaun google..aku xphm dan xmemahi...asal tep kali nak bukak akau google ade error..kdg2 smpi kene reset password bagai...and detected ade org baru pas bukak..mcm mane ek..aku xbape phm pasal terus terang..aku bab it,teknology ni aku fail sikit...sikit tu xsikit ar..tp bnyak jgk ar...


**as**