There was an error in this gadget

Sunday, 16 December 2012

mcm mane nak puaskan hati org?

Assalamualaikum....(wbt)

harap semua dlm keadaan baik dan aku sentiasa doakan kalian sihat...

firstly aku rase nak tergelak bila kawan kakak aku ckp aku ni kurang bercakap...actually kami duk serumah...tp akak aku lbh rapat dgn die n aku ngan just ok..bertegur sapa and die pon baik..ok la bg aku..

"adik ko memang kurang berckap ek...?die tnye kakak aku..n kakak aku bgtau aku balik....

actually bkn aku kurang bercakap...tp aku kurang bersuara dgn someone yg aku xberapa kenal...and aku xberapa pandai nak bergaul sebenarnye...sbb tu aku create aku punye own blog..then aku boleh luahkan everything yg aku rase aku nak luahkan...then mak aku jgk pernah ckp...sometimes kite kene bercakap bila perlu...then i asked,why bila perlu?sbb...bila kite bnyak ckp...sometimes kite bleh buat org kecil ati..maksud aku..bila kite dah bla...bla..bla..bla.. n secara tidak sedar kite dah tersalah ckp....so org tu pon secara automatically akan terasa ngan kite...thats y aku kurang bersuara...and aku xminat bercakap sbb...entah..maybe aku ni memboringkan kot..hahahah..tp pelik..bile aku jmpe org yg bleh masuk ngan aku punye perangai..xmau benti plak aku potpetpotpet tuh....

okla bkn pasal kurang ckp or terlebih ckp yg aku nak citer hari ni..tp pasal...how to control kite pubye temper..maksud aku..cara nak kontrol kite punye amarah...as semua org taw...marah,panas baran tu bkn sesuatu yg baik...ia bkn seperti choki-choki atau burger ayam sprcial..tp ia more like..cili api atau air yg tgh mengelegak....tp aku tak tau la kalau ade org rase marah or panas baran tu sesuatu yg baik..itu aku xtau nak ckp mcm mane...

aku?aku jenis cpt marah n cepat cool down....and bile aku mrh..i need someone to talk....and bila aku mrh...aku xnak or xsuke or kalau boleh...org yg buat aku hot tu jgn ade dpn aku at that time...
so cara aku handle senang jer...aku akan pergi tmpat yg xramai org....kalau kat opis..bile tgh bgang aku suke "bertapa kat tandas"....

and aku jgk someone yg suke pendam dlm hati...tp percayalah...xelok pendam perasaan marah dlm hati...
ibrat satu penyakit...selagi xluah..selagi tu xsenang duduk...seriously...and bile aku pendam and pendam...one day bile dah xtahan...meletopppppppp....mcm2 yg aku hambur...mcm2 yg aku ckp...

actually aku nak taip enty sal a group of manusia yg xreti nak cermin diri sendiri..yg tak tahu nak cari slah sendiri..tp bile die tgk je org yg die xsuke..mcm2 citer die buat....tujuan asal nak mrh-mrh n luah kat sini...tp aku ni..mrh kejap jer..then bile enjin dah sejuk..i'm slowly melt..hmmmm.....

aku just rase terkilan and rase sedih bile ade aku xmasuk campur hal org..tp org sibuk mgate..aku xphm and aku xtau ape motifnye....aku pelik and heran...aku xbnyak ckap..tp ade gak org xpaus hati...aku pelik and aku wondering..ape yg aku patut lakukan tuk puaskan hati semua org....aku ingtkan die baik....tp bile org dah bgtau dia duk citer mcm2 pasal aku...panas jgk hati ni...nak melulu tampar xboleh...then kalau xpuas hati ngan aku..ckp depan2..bg aku puas hati.....


3 comments:

  1. takyah puaskan hati sape2 hehe..

    ReplyDelete
  2. Betul..jaga hati org xberbaloi...last2 hati sendiri yg terluka

    ReplyDelete