Tuesday, 6 November 2012

keMAAFAN yg RUMit

Assalamualaikum...

lame juge xupdate..sibuk betul aku minggu ni...sibuk+sakit hati=nak pg jauh2......
aku jarang nak bercerita konflik cinta aku lam belog ni..t kang org ckp..aku ni ngade2 nak updated pasal cinta semata.."ingt die sorg ade balak"?..tp kali ni...entahla..maybe lame kot terpendam..dah kire tahap berkarat,kalau guna klorox xconfirm leh hilang karat2 tuh!

aku cm pompuan lain gak..aku nak sorg laki yg.......biase jer...maksud aku yg cukup bersederhana!yg pnting ade pegangan agama..why?sbb aku ni bknlah dlm kategori wanita solehah tp aku tgh menuju ke arah itu..!so nak menuju ke arah tu..aku harap suami aku boleh bimbing aku..insyaallah!

aku dah jumpe laki yang aku nak tu..hubungan aku memang berjalan baik sgt..aku slalu gak pg umah die..mak ayah die..alhamdulilah..boleh trima ape adenya aku..ayah die pulak...muke jer garang tp...sporting sgt..kakak n abg die pun baik jer..kakak ipar die pon same..senang diajak berbual..slalu ajak aku g umah die..ajar aku masak..mcm2...

tp aku xtau mane silap aku...hbgan aku mesti ade halangan...atau ade masalah...sesungguhnya aku jd binggung!setiap perhubungan yg lancar..pasti ade masalah..walau aku dah sedaya upaya jga hati smua pihak disekeliling aku...mgkin jgak aku dlm xsedar dah sakitkan hati seseorang

ade someone dlm keluarga die xsenang dgn die...bkn mak ayah die...aku tw bnde ni tlalu peribadi tuk diceritakan..tp hati aku sakit...n aku luka dgn sikap "die".....aku berfikir...ape slh aku kat die sbb slame ni aku xpnh kacau die..dpn aku die ckp elok je ngan aku..dan xpnh aku sangka blakang aku......
aku cuma ade satu persoalan yg xterjawab..ape salah aku..???knape sanggup musnahkan hdup yg aku n n mr j cube bina...knape perlu hasut org tuk membenci aku...knape patut suruh org lain rampas mr j dlm hidup aku......

ya aku xsekaya family mr.j...aku xcantik fmly die..tp aku xpenah menyakitkan hati org..aku xpnah cube burukkan org lain..aku xde mase nak buat tu semua...ape faedah aku dpt....

waktu die suh seseorang tu rapat ngan mr j..untuk buat aku putus..ya allah...hati aku cm pedih sesangat!
kau perempuan...xkan kau tak tahu perasaan sesama perempuan....aku rase putus ase ngan semua ni...
aku rase dah kalah sesangat dlm hbgan ni..aku rase xde makne nak truskan semua ni..

aku rase dah xde kemaafan untuk die yg cube musnahkan ape yg aku tgh bina..aku rase dah xde kemaafan untuk org mcm tu...mgkin hati aku keras..ntahlah.

sejak kejadian tu..aku jrg nak umah mr j walupon mak n ayah die slalu suh aku g jln2 sanew..sbb aku ls bersemuka..tiap kali aku pndang...hati aku rase pedih...sumpah aku xdpt tgk muke die...salah aku ke membenci die...

aku keliru..patot ke aku pg umah die..?aku cume pikirkan mak ayah mr.j slalu ajak aku...aku xtwlah...






3 comments:

  1. Rasa sangat tak selesa bila ada orang tak suka kita kan?kalu aku jadi mu, aku xgi doh...tapi kena jugak jaga hati parents beliau.tgk la, kalu ore tu xdok, mu gi la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rase terasing sgt2....rase mcm aku ni bkn terbaik and rase rendah diri sesangat!aku pon pk mak ayah die jgk...tp rasenye hati aku lebih kearah xse gi.....

      Delete
  2. kalau ayah ngan mak tu ok.. g je r.. takde pape masalah pun.. lain r kalau mak ayah tu yang problem.. yang tu memang susah gak r.. hmm

    ReplyDelete