Thursday, 29 November 2012

hutang.................errr!

Assalamualaikum (w.b.t)

aku harap semua readers dalam keadaan sihat walafiat..amin......................

kenyang sungguh pekena burger kat samudera td..sdap sgt..perot pon dah memboyot..tggu mase nak buang sisa2 tuh..hahahah,adu..cik puan tauke belog..awl2 lg ckp sal najis...hilang selera org nak mkn..ololo..sori yer.."ter ober pulak"

sebenarnya cik puan tauke belog tgh boring..yela,daripada haku buang mase memproses taik2 mate...baik aku hapdate belog..dapat gak pekdah..iye dok?salah satu pekdahnye..dpt gak bg jari jemari aku ni bersenam...
lg???..dapat gak share story kat kengkawan..walaupon masih baru n xramai visitor.lagipon.daripada aku biarkan belog ni berkulat..baik haku hapdate kisah baru...iye dok?

baiklah..daripada aku terus merapu dan meraban lebih jauh....berkenaan ngan tajuk entry aku kali ni...
hutang....ini hutang ye..bkn hutan simpan mahupun hutan rimba


"hah,awk yg tgh bace ni...penah berhutang x???atau penah  x org berhutang dgn awk...???"

ye..awaklah..awk yg tgh bace ni.....ya Allah, awklah..sape lg!ha..awk yg ade 2 mate,2 telinga n 2 hidung tu..eh..hidong satu jer....kalau ade dua hidong sesak napas nanti..hahaha

penah?

ade x mcm bawah ni.....

waktu nak dtg pinjam..dgn muke yg penuh dgn kesayuan...kesedihan..kelemahan dan mcm2 ke  lagi..
kera pon ade....

kite sebagai kwn..mestilah kesian kan..







lepas tu..dpt gaji..die bagi alasan mcm2..maybe awlnye kite boleh lah phm...xsampai ati jgk nak mendesak..
ok..bulan ni xpelah...bln depan nanti bayar...

ok lagi....


lepas tu bile jmpe kite jer terus cabut cepat2...




lepas tu buat lupa..aihhhhhh


xpatot...


ok kire halal lah kalau dah tak hingat...nak buat mcm mane..lepas i tekad dlm hati kalau org tu nak pinjam balik..da xmau bg..betul x?rase menyesal bg pinjam hari tu...



hah..penah tak terkena ?aku harap tak penah kene dan tak akan kene...
.
situasi mcm ni same dgn cerita mase zaman aku kanak2 dulu..cerita serigala dan pengembala kambing...penah tak korg bace buku tu..??

citer die lebih kurang mcm ni.......................





keesokan harinye....



tp sape nak percaya biladah tertipu..betol tak..sbb tu kejujuran tu penting..kalo da buat org hilang percaya
susah nak dpt kepercayaannye balik..okeh!


 so jgn buat org hilang percaya kat kite...sbb bila kite dah hilangkan kepercayaan org..susah balik nak dapatkan kepercayaan tu...

assalamulaikum....pikir2kan...

2 comments:

  1. Huh! Susah nak insafkan orang yang berhutang tak reti nak bayar ni. dah tu, tau hutang banyak, still nak berlagak pakai makan mewah2... hutang orang wat2 tak ingat je kan?

    He...suka entri ni. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah.. pakai galaxy tab lah..i-phone lah...ape lah!utang doploh sen buat tatau jer..bengang!

      Delete