Wednesday, 7 November 2012

adakah saya layak menjadi juara masterchef?


ASSALAMUALAIKUM (W.B.T)

SEMALAM DAH SEDIH2..AKU BERFIKIR..TERMENUNG..KADANG2 AKU TERFIKIR KALAULAH AKU XKENAL DIE MGKIN AKU XKAN SAKIT HATI MCM SKANG NI..TP RUPE2NYE..AKU SILAP..XDE GUNANYA AKU MENYALAHKAN TAKDIR...XGUNE JUGA MENYALAHKAN DIE SBB DIE XSALAH PON KAT AKU MALAH SEJAK AKU DGN DIE..DIE XPNAH ABAIKAN AKU...YE AKU GEMBIRA...SESANGAT..XKISAHLAH APE ORG KATE..MULUT ORG AKU XBOLEH NAK TUTUP..LAINLA MULUT BALDI KE..MULUT TEMPAYAN KE BESEN OR SEWAKTU DGNNYA...AKU RASE BODOH JGK SBB SEDIH DGN ORG YG MENFITNAH SERTA MENGATE AKU...APE YG AKU NAK CKP THANKS SBB BUAT MCM2 KAT AKU..AKU CUMA HARAPKAN SATU HRI NANTI..KO RASE APE YG AKU RASE...TU JER!

"TANPE KEGAGALAN MANE MGKIN TERJADINYA KEJAYAAN"(SAID BY SOMEONE)

so aku cube lupekan ape yg terjadi even org yg bt aku ade depan mate aku(die keje same ngan aku tp deprtmnt lain)........

oklah...stop ngan scene2 sedih aku yg over tuh.....aku kan pernah cakap aku suke sgt mkn ikan singgang..so semalam i berjaya masak ikan singgang....aduh!memang ase terharu smpi nak ngs lahhh...mcm mnang master chef gitu kan....tambah2 kalau ade org hbskan lauk aku masak lg la aku rase mcm.....ok kalau habis jap g i masak balik...!

  
ok..kire lulus la eh!



sampi hancur ikan tu aku keje kan!!


pepagi lagi aku pg beli ikan kat kedai bawah...pastu terhendap2 cari ikan..siap abg  DAH Sengih2 tgk aku..HAPE INGAT XKENAL IKAN TONGKOL KER?!

"nak beli ikan ke ape dik..?"
"(dah sah2 aku dekat kedai ikan)sy nak beli kasut saiz 9 bang"!! 

Dah beli saip beli kasut saiz 9..!maksud aku ikan tongkol..aku pon...ape lagi.....!!!!kol lah mak aku..tnye cmne nak masak ikan singgang...hahaha....korg ingt aku tw masak ke...setelah aku mendapat ilmu dr mahaguru puan noriah(mak aku)..aku start bergaduh n berperang dgn periuk serta belanga kat umah!hasilnya...satu pinggan kaca milik kakak aku dah pun menjadi arwah..gagal diselamatkan!setelah aku membersihakan tempat kejadian,agar mangsa xmeninggalkan sebarang bukti yg mengaitkan aku dgn pembunuhan mangsa(pinggan pecah td) aku pon mula memasak....

ikan singgang td aku bg la mr j makan....die cakap sedap!
ADAKAH IANYA TANDA AKU DAH BOLEH MENJADI ISTERI ORG..ATAU MGKIN JGK PESERTA MASTERCHEF?? 

belah malamnye pulak...aku tetibe rase nak hirup udara segar....so aku pon mintak la mr j wk aku g klcc..td ckp nak hirup udara segar..alih2 mtk mr j bawak aku g klcc..ohh!JGN TAK TAHU...perkataan "UDARA SEGAR" hanyalah taktik semata2..tiade kaitan dgn yg hidup mahupun yg sudah meninggal dunia ok!

cantik kan,.....


               

yg posing cam ikan duyung pas beranak tu bkn dtg ngan aku ye!

aku suke lampu2 tu..aku suke sgt tmpat ni....sebelum ni jrg kua mlm..ase cm jakun giler kua g suria klcc time mlm...ase cm baru kuar dr utan jer..nak menjerit je aku tgk lampu2 tu..ohh....kekampunganku terserlah!ya aku memang anak kampung ohh anak kampung,....



3 comments:

  1. ikan singgang tu ape pun aku tak tau.. err.. @.@

    ReplyDelete
  2. aku rase ko patot suruh aisyah masak..compom ko xnak lauk lain!
    hahahhaha....ko nak suh aku masak pon boleh...dua singgit!!

    ReplyDelete
  3. Haish! Aku nak jadi pengomen first tp asyk abang kR je dapat! xaci betoi...=,='

    Pandai sungguh anok cik yah ni masok. Bleh doh tu slow2 oyak ko J bia ata rombongan ko Kg Tualang. heh3

    Btw, udara segar sama ada di kL atau Damansara adalah fitnah semata-mata....haha :P

    ReplyDelete