There was an error in this gadget

Monday, 22 October 2012

ohh..malunye!

ASSALAMUALAIKUM (W.B.T)


aku xtaw nape  lately pale aku asyik sakit sehingga  aku xde mood nk kje..and aku rase aku cpt mrh..xkire ah org tu bt slh ke x..and yg slalu jadik mangse aku...xlain lagi..my lovely mr j....huh,nasib baik die xcm org lain..aku rase kalo ngan org lain da lame aku kne maki..mr j trime jer ape aku bt..sbb die taw sgt cmne sikap aku..ya allah,trima ksih kerna kurniakan aku sorg insan yg penyabar mcm die...

oklah.....cukup2 sudah....korg pnh x alami moment2 yg memalukan dlm hidup korg..hoho...
aku pnh!n bnyak kali gak lar..adu..ngan prangai aku yg giler2 dr kecik sampai ke tua ni..memang bnyak kali tjadi insident memalukan...dulu...time skolah rendah,aku ni diketogerikan dlm bdk2 yg cute n sgt sopan(ohhh..tidak....percayakah anda?)time skolah rendah memang sgt jakun dan selalu dibuli...sgt tension...
bla naik skola menengah..tingkatan 1...ok lagi...tingkatan 2..mula jinak dgn  bnde yg tah pape..dan makin lame makin xtentu hala...ohhh kegengsteran ku terserlah bila naik form 5...

and bila aku start keje sini..ramai org ckp aku ni sombong!aku heran plussss pelikkkk!!!sombongkah aku...sebenarnya xpon..kwn opis aku ckp aku xsenyum and xbnyak ckp...tp bila da knl..ko tawla kegilaan aku yg xdapat dikawal ni....(nuraishah bte abdullah-ko da tw aku ni amat peramah kan?kan?kan???)muka jer ganas....dlm hati ni ade taman okeyyyyyyyyyyy....rock2 jgk jiwang xley tinggal!

ok aku dah tersasar jauh..tujuan asal nak ceritakan pengalam memalukan yg pnah tjadi kat aku....

1)beg aku yg baru beli tp tali dah tputus??DEPAN ORG RAMAI KOTT!!!!!!

-dlm entry lepas kan aku ade ckp aku g tgk wayang kat kl festival city mall....tgk the thieves tu!
ok time nak beratur beli tiket tu lahhh.....mase tu,tgh beratur lah ni..mr j kat sebelah..sebok bincang ngan mr j nak tgk citer ape,time tu org agak ramai la kan...yela..ary sabtu kan..ade la kapel cina kat blakang an..pastu tetibe si tali handbag tu terputus..n beg aku jatuh ats lantai!gedebabbbbbbb..!!(efek saund ala tragis nak mampos)..aku terdiam...mr j pon same..oleh kerana mr j amat memahami perasaan aku time tu..die yg ambik balik beg tu n repair...xgunenye repair syg oiii..talinye dah putus..merah padam muke aku time tu...nak jer aku blahh dr situ..ataupon nak jer aku menyamar jd patung jap..erghhh!da la beg tu baru beli..baru 3 kali guna..xberbaloinye aku rase...tu la,beli lagi yg harga pat plohh hengget!xde kualiti...


2)jatuh moto dgn akak aku..DEPAN KEDAI

-mase tu aku tingkatan bape tah...lupa..aku balik skolah ngan kakak aku...kami nek moto(moto tu memang dah tahap uzur sgt dah)WLAUPON MOTO TU DAH BERUSIA KAMI STILL GUNA RANTAI BESI N MANGGA TW...aku yg bawak moto tu...akak aku bole bwk moto tp die xbole kalau ade penumpang..pelik!ok...so paS buka rantai n mangga sume..aku ikat(pusing2 rantai moto kat handle-ala kepala moto tuh)..paastu aku naik..start...akak aku naik blakang jd penumpang..aku tekan gear,..bla aku nak gerak n pusing moto tu..moto tu sangkut ngan rantai td...n kami jatuh dpn kedai..ohhhhsemmmmmm!ramai jgk kat kedai tu...nak je aku bt2 pengsan2....tp aku terus bgn angkat moto..bt xde mende jd..angkat moto...bukak balik rntai tu..start moto..blah cepat2.....

sekadar hiasan-bkn aku!



3)PERKHEMAHAN KO-KORIKULUM THN 2007

-Mase tu perkhemahan ko-kurikulum,mase aku form 3..aku ni ahli kadet remaja sekolah...sesaje join perkhemahan..sebelum pmr nak gak release tension kan...ok bile hari last cm biase ar..mesti ade malam kebudayaan kan...ok..sebelum mlm kebudayann tu cikgu kami buat satu permainan yg kami gelarkan "kucing buta" (korg jgn tnye asal name permainan tu kucing buta-sbb aku yg bijaksana ni memang xtw kenapa)
setiap kumpulan ade lam seploh org...n sume kene tutup mate guna kain..and sorg ketua akan bawak satu kumpulan pusing2 sekolah(perkhemahan dlm kawasan skolah)dlm longkang,dlm kolam,ats tangga..naik trun bukit..semua di bawaknya..si ketua tu xpe la celik..kami yg tutup mate ni memng terseksa giler ar..ok n bla da pusing2..dorg akan bwk kat tapak perhimpunan..xsilap aku ade sepuluh team 7 dah sampai...yg dah smpai bole buka penutup mate...so kirenya team kami yg ke 8 smpi...yg smpi awl bleh tgk ar team kami yg merayap2 nak g tpak perhimpunan..aku ni duk kedua last(tiap team akan di bagi tali..setiap ahli kne pgang tali tu so xterpisah dr ahli lain)tgh syok2 jln tetibe aku terlanggar pokok pinang yg tinggi(pokok tu dihias kat laman tapak perhimmpunan)memang sedap hingga mejilat ibu jari akulah time tu..sakit jgk dahi aku ni...aku dapt dgr dorang pakat sorak aku..jahanemm tol..bole lak lpas tu bdk2 pbsm dtg n tnye "amacam best ke langgar pokok....?...eh x..ase cm nak lagi jer.....

4)tgh cover cun tetibe..gedebukkk!!

-mase tu mr j antar gi keje..and i minta drop ka kdai jambu..nak bli jambu..mr j pon trun same(terliur dek jambu yg nampak yummmy tuh)pas beli...i dgn handbag kat bahu,,tgh cover cun nihhhhhhhhhh.....jalan..kaki i tersadung n...gedebukkkkkkk! i jatuh...btol2 dpn kdai(nsb baik xde org sgt),mr j ttrus angkat..hohoohohohoho..koyak suar i kat lutut..malu....


sebebarnye banyak lagi..tapi aku lupa..hahahahah...jatuh buai,jauh beskal dlm sawah...memacam lagi....






2 comments:

  1. sejak bila plk nama aku dibintikan dengan Abdullah.haha... betullah tu. geng2 sek ngatok.haha

    ReplyDelete
  2. u mean ngatok air batu ko..hohohhoho...(blajar ngan mokcik kantin skoloh hok jua air)

    ReplyDelete