Thursday, 11 October 2012

ma..saya mintak ampun!

Assalamualaikum wbt

mlm ni rase lain..sbb time syok ngah tgk citer tetibe aku n kwn dgr ade anjing menyalak..kuat kot..aku ase seram sgt!tp kwn aku ckp..buat xtau la..so aku bt cm xde ape..relax..relax!so aku teruskan menaip...walupon tgn aku agak terketar2...xtau lak aku ni pnakot..

tujuan aku updated ni sajer2 jer..yelah bkn ade org bace pon..blog xde propa n xfemes..tp mcm aku pnh ckp..blog ni bkn tmpat nak famouskan diri..tp tmpat aku luah idea n pendapat... smlm happy sgt  sbb msj ngan kwn lame mase skolah dulu..miss farhana nabilla,ingt jgk die kat aku..smlm aku jd lg bsemangat nak teruskan ape yg aku lalui selama ni...die bg semangat n aku kagum ngan semangat die...smlm smpat gak msj2 tnye khbr n sesi luah perasaan..kenapa aku kagum ngan die?ok..aku pggl die ana..ana ni someone yg sgt special..mase aku skola die duk dpn aku..die salah sorang plajar terbaik skolah aku dlu..ana ni sgt rajin..orgnye humble n manis...(puji lebih sikit) skang ana blajar kat puncak alam..bjaya gak die..even die dah xde ayah..(arwah ayah die meninggal thn lepas xsilap aku)tp die tabah..die bg smangat kat aku..aku nak jd someone like her!to cik farhana nabila..tq for the kata2 smangat u gave..

ape plg aku tharu..kwn yg rapat ngan aku.ade nom aku tp xpnh contact aku..siap mgate lg tuh...thanks pada kwn2 yg mcm tu yer..skang aku baru sdar ape nilai pshabatan tu!yelah..manusia xkan sedar slagi xkene batang hidung masing2..tp alhamdulillah pd mereka yg berubah  bila dah terkena..n pada kwn yg sebok duk bcerita kt facebook or blog or whateva..thanks ya...

aku rase ana insan yang sgt bertuah!die pandai n  aku nak sgt jd cm die..aku nak blajar..aku ase bla xde ilmu..aku zero!org akan pandang rendah...buktinya..kwn2 yg blajar..pandang pon dah xsudi..

aku nak sgt..tp aku ade sbb aku...aku nak mase depan terjamin..tp apakan daya ..org plg aku syg dlm dunia ni sakit..abah aku dah berumur n die ade pyakit..so..bkn snang aku nak benti blajar dlu..for kwn2 yg ckp aku xnak blajr..mls..xpandai...ya,aku memang xpandai tp aku nak blajar..so aku xboleh nak selfish sgt...ilmu n org tua aku?of course aku pilih org tua aku..kalau korg?slame ni aku pendam jer..tp aku ase segan bila ade sorg kwn msj n tnye aku blajar katner..aku ckp "dah benti,aku keje..."...pastu die ckp.."ko ni,asal lah xsmbung blajar,cerah mase depan"...memang aku nak blajar,tp bole x ko support mak ayah aku?
mak aku xpnh pakse pon aku benti..tu kerelaan aku sendiri...die pnh warning aku.."kalo benti blajar,ko jgn balik kg..." .smpi mcmtu skali sorg mak,nak anak die bjaya..aku agak kecewa ngan kata2 mak aku..tp aku tw die cuma nak yg terbaik..tp aku ase ni yg terbaik bt aku...

n aku xpnh menyesal dgn semua yg terjadi...aku redha...aku trime walaupon ade sedikit kecewa..aku xpnh salahkan sesiapa..tp aku nak yg terbaik untuk org tua aku..aku nak bls jasa dorg sewaktu aku masih ade peluang ni...tetibe aku sebak bila ingat ma n abah..mgkin aku xdapat bg rumah,kete,atau ape2 yg bernilai..tp aku ade tulang 4 kerat tuk tampung dorg..mgkin aku xbileh bg 4-5 ribu sebulan..tp aku boleh bg ape yg aku mampu..

n waktu ni aku nak sgt sujud kat kaki mak aku sbb aku ase aku pnh bt mak aku nangis,kecewa or malu ngan tindakan aku..aku tw mak aku sedih sbb sedara2 aku sibuk bercakap pasal aku benti blajar dulu...tp aku xkisah pon dgn mulut org..janji aku xmtk or xmengemis duit sape2...aku bg duit pd mak aku..duit yg halal..hasil titik peluh aku...n aku rase dgn ape yg dah aku bg kat mak..langsung xboleh nak tanding dgn ape yg mak aku bt untuk aku...bawak aku lam perut die..bg mkn aku..baju..sekolahkan aku..wlaupon hidup xmewah..aku syukur dgn ape dorg dah bg....dlu hidup pon susah sgt..abah kje buruh jer..mak x..jga anak kat umah..dlu mase skolah..nak bli buku pon duit xbape nak cukup...ape yg org ade..xsmua aku ade...

skang..aku cube lengkapkan hidup adik aku yg bongsu!aku nak ape yg org ade..adik aku pon ade..biarlah benda tu bukan mahal..asalkan die xrase rendah diri dgn kekurangan kluarga aku...aku cube pnuhkan ape yg die kurang..aku nak die blajar...jd manusia bguna...balas jasa mak abah aku..aku xkisah pon kalau adik aku xingat aku satu hari nanti..janji..die ingat sape yg besarkan die,sape yg lahirkan die...sape bg die kasih syg....

tetibe emo mlm ni..aku dah kenapa!!?

sampai sini jer kot..tetibe xde mood nak menaip..babai!




2 comments:

  1. salam.. ni 2nd time aku drop by sini.. 1st time aku takleh komen entri.. pelik.. so untuk entri yang ni.. kagum nye.. sangup korban kan studi untuk bantu mak dan ayah.. aku ingat dalam drama je camtu.. ape pun semoga berjaya in the future nanti.. aku yakin mak ngan ayah ko bangga ade anak macam ko.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks.....insyallah,aku rase..mane2 anak pon akan bt bnde same cm aku bt...ape2 pon thanks!

      Delete