Tuesday, 16 October 2012

gemuk..hina ke??

assalamualaikum w.b.t

hari ni aku rase lebih bersemangat dr biase.....nak tw kenapa??
ok..aku ni jnis yg bila org mgate atau org persendakan aku..aku makin nak buktikan aku boleh..bila ade org kritik keje aku..aku makin bersemangat and aku makin nak buktikan kate2 n kritikan tu smua salah....n aku jnis manusia yg boleh bt lebih baik..(conclusion:hari ni ade org teguran @kritikan pd keje aku)..and aku agak frust for this first time....but aku makin rase tercabar....

ok..sebenarnya...kwn aku(name die rahsia,so aku pggl cik rahsia)cik rahsia..kol aku ptg smlm...cik rahsia ni kwn aku dkt sini(kl)die memang asal sini..die ni agak chubby...serta cumil...hehehehehe....(dear cik rahsia:kalo ko bace entry ni...bolehla kembang hidong ye..silakan)cik rahsia meluahkan perasaan tidak puas hatinya pada aku...n sebagai kwn..aku sedia mendengar..hari ni cik rahsia ade poblem,aku tlg tenangkan..mane tw esok luse aku punye turn..ape2 pon..kite sbagai manusia kat bumi allah ni memang patot menolong antara satu dgn yg lain.....ye idok?

cik rahsia bgtaw die rase terhina and rase sgt sedih plus kecewa yg tersangat dgn sikap org2 yg suke memalukan dan merendahkan maruah die dkt depan org ramai...siapa?yg tu xdapatlah aku nak habaq kat hangpa....cik rahsia ni agak chubby..ok...cumil maksud aku..so ade jer yg gelakkan die..bkn tu je..malah die turuk diejek bab saiz badan..so xsemena2 aku juga turut merasakan tempiasnya(pasal aku pon saiz lbh kurangkan)...........

sebagai manusia yg prihatin,aku merasakan bahawasanya(dia mai dah,dia mai dah...............)kite memang xpatot mengejek or ketawa or yg sama waktunya pd kekurangan org lain...xbaik..!ko ingt die anak kucing ke hah!anak org taw..ai,satgi aku tgnkan jgk bdk2 ni kang..xleh aku!

ok serius!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sbnarnya niat aku cuma nak bg kesedaran pada yg blom sedar.......satu je aku nak tnya..best ke merendahkan maruah org?hang dapat apa..dapat dosa ada...even dia gmok ka,ada jerawat batu ka...hitam cam arang ka...jgn jadikan bnde tu gurauan.....kadang2 kita ingt bnde tu hanayalah gurauan tp sbnarnya tidak...malah ko dah buat die rase xde smangat..xbaik wat naya kat org wei...cuba org buat kat salah sorg ahli kluarga hang...aku rasa la kan..berapi korg marahkan?

 ini tidak adil...ini tidak adil baginya...............

 
dlm sedar2 kite da guris perasaan org...kalau aku jd cik rahsia..da lame aku ckp kat bdk tu cmni

"woi umah hang xdak cemin ka?"
"hang balik p cermin diri hang tu dulu.....ingt hang lawa ka"




tapi...masalahnya,kadang2 kite kene bertindak mengikut akal bkn nafsu dan amarah.. masalahnye mulut org ni bkn mcm mulut tempayan cik oii....mulut tempayan aku tutp jer..settle!masalahnye mulut org ni xkan diam selagi puaiih mgata..biasalah...dengki la tu...!kalo nak bdn cm kteorg ckp....

cuma aku rase xadil bg org yg saiz xxl dioperlakukan sebegini rupa...gemok..hina ker?




No comments:

Post a Comment