Saturday, 22 September 2012

sekadar coretan biasa(jgn nangis ye..)

assalamualaikum...just 2 share

sekadar coretan xde kene mengena ngan sape!



awk,selama ni sy ingatkan hubungan kita xkan ade masalah.................
tp nape masalah tu dtg dgn tibe2.....awk....sy sdh..ape slh sy kat  "die"
smpi die xsuke n mgate sy..sy xpnh ambik tw sal die............................................nape die bt sy mcm ni..cmpi aty die....bg saye die xde hak nak campuri hal kite..sy nangis teruk hari tu..sembap mate sy..

awk...syg xboleh tipu hati sy..sy sygkan awk....sgt2....!sy xmampu nak kehilangan awk.....
tp hubungan kite terjejas dgn sikap die....die tetap nak laksanakn misi die nak putuskan kita..
hati sy terguris....hati sy sakit....die ckp die nak matchkan awk dgn org yg die suke....sampai mcmtu skali die xsuke die...apa dosa sy ekk?sy asyik pikir....ape slh aku..ape slh aku?






awk sy risau sgt....sy risau awk jauh dr sy....mcm mane sy nak lalu hidup ni tanpa senyuman awk?
awk bt sy senyum,awk bt hati sy berbungga,awk bt sy sedih,awk bt sy nangis tp awk tetap pjuk sy balik..
awk sweet sgt....awk!sy asyik pikir..mcm mne t bila awk xde ngan sy..sape nak bt sy senyum,sape nak suap sy,sape nak dgr celoteh sy....sy bnyak ckp kan..sy tw..tp awk dgr je ape yg sy ckp..awk xpnh boring...
awk teman sy shopping.....awk tmn sy mkn....awk slalu blanja sy mkn..sy suka tomyam n steambot...
tiap hari awk bli...syg btol awk kat sy..awk slalu usaha untuk spent mase ngan sy even kje awk busy sgt..
bila sy menangis..awk cpat2 dtg nak lapkan air mata sy....awk bg nasihat..awk suh sy solat...sbb kalau tggal solat mcm mane kite nak jwb ngan allah swt kat padang masyhar nanti...awk ckp kalo pakai tdung je tp solat tinggal xde gunanya...

awk..sy nak awk yg imamkan solat sy nanti....kalau awk pergi dr sy...ape tjadi ngan sy...sy dah berpura2 sy ok..tp sy xmampu..airmata sy tetap kuar bla mengenangkan awk...sbb mane2 jer sy pg...awk jer yg sy pikir...hr tu sy kuar release tansion ngan kat mall,tp sy nangis bila tgk sepasang kasut...awk ingat x...sy nak sgt ksut mcm tu..tp awk ckp...jgn la membazir...kan kasut sy masih elok...sy hampa tp kata2 awk ade btolnye...

awk setiap ape yg sy lakukan...sy xpnah lupakan ape...sy syg awk...awk tlg jgn pergi dr hidup sy wak!
sy cemburu tgk kwn2 sy ..ade yg dah nak berkahwin...ade yg dah dpt baby...ade gak yg bakal bertunang tp sy?kita masih blum pasti kemana haluan hubungan yg kita bina...

awk janji awk xkan tggalkan sy....btol ke?awk ckp kalo xdpt kawen ngan sy bermakna awk xkan kawen ngan sape.....awk bt sy percya..awk bt sy terharu!awk slalu ckp sy terbaik dlm hdup awk....tp knape mesti ada halangan.....

syg.........
sy doakan awk...sy sentiasa doakan awk dan hubungan kite terjaga....sy xmau awk jauh dr sy sbb sy cintakan awk..sy cintakn budi pekerti awk..sy cintakan sifat awk..sy cintakan kerendahan diri awk...
sy suke semua tentang awk...walau kite sering bertengkar..awk pon tw sy mcm mne...sy xkan tggalkan awk..

syg syg awk....dgn name allah swt....sy rase awk yg terbaik untuk sy!!!





Tuesday, 18 September 2012

resident evil vs the expandable

Assalamualaikum...w.b.t....

da xde keje nak uat..so better habiskan masa apdet blog nih..........ala blog yg xseberapa nih...xkisahla kalo xfemes...sbb blog ni pon asalnye tmpat aku isi mase lapang..hohoho..but kalo der yg sudi bace n follow..ya allah..time kasihla sgt ye...(terharu sgt..kalau ade lar!!)

okehhhhh...today aku pon xtau nak story pasal ape..ummmm......emmm..immmmmm...ammmmm.....
oh,almost forgot!!...hari ahad lpas en.jantung hati ajak g nengok wayang....aku happy..yg lagi happy die ajak aku g nengok peberet muvi aku..oh...so cweeet...die mgalah ngan i...actually die nak nengok the expandable..but aku pulak nak tgk resident evil....so en jantung hati pon mgalah..yeahh dapat nengok milla jovovich..die cun sgt..chichichic...




tp citer kali ni...memang buat aku banyak kali terkejut..awl2 lg dah nak jatuh jantung aku....
so far citer ni sgt okla...ade banyak gaduh2..aku suke...biasenya lam citer action2 cmni...laki ar hero..tp citer ni lain..thats y aku suka bangeeettt...

pas habis tgk resident evil..aku ingat en jantung hati dah berputus asa nak tgk the expandable..rupanya sangkaanku meleset sama sekali...en jantung hati bwk aku g klcc(sebelum ni tgk kl festival jek) n bli tiket tgk the expandable kul 6:45...huh..pnt giler tp demi n jaga hati en jantung hati..i redha..(persis isteri solehah)

at first..aku tgk die punyer gambar...aku cm kurenngggg sikit la nak tgk...(wonder nape en jantung hati nak sgt tgk citer ni)


awl citer lagi dah tembak2..adus...ni gawat!!(btol2 keganasan rumahtangga punye citer)
but guess what!!?? ade abg jet li la...(abg jetli??cm da lame knal)i loike.....but what i most like.....ade liam hemsworth...ye!memang worth la aku g tgk..xrugi....tp so sad...die mati sbb kene tikam..kejam btol..kejam!!asal lak yg ensem kne mati awl...sbb kes mcm ni la aku asyik tgk citer xpnah hbs..ni la dia..

but overall...aku enjoyed watching both muvee.....superb!

Friday, 14 September 2012

kenangan dulu....

Assalamualaikum w.b.t

mlm ni berdua ngan miss zura....keje da settle..da xtau nak bt ape..nak tido xbole lelap pulak..
biasala kalo da start shift mlm..memang susah nak tdo mlm....even da settle kje...xdpt nk tdo sbb mate ni xnak pejam..

ntah knape..tetibe aku tringat mase dlu...hobi aku memang mgelamun hehehehe....
taw x aku teringat pasal ape..........?????ngan something yang aku n kakak aku cukup suka waktu kami kecik2 dulu...

ini dia........................................


tw x ape jadahnye bnde kat ats nihhhh!ni la paper doll....
dulu aku memang cukup suka menda alah ni...dulu time skola renda bndi memang famous among girls...
sampaikan kat koperasi skolah pon ade jual bnde ni..wah..kalah seven eleven...memang hebat koperasi sekolah aku....n aku ni memang rajinlah gi bli bnde ni...kalo yg kecik..baju xbnyak..harga die lam 20 sen...
kalo yg bnyak baju..yg bsar sket lam 5 ploh sen...

pas balik skolah aku n kakak aku main bnde ni ahhh....memang best ah...skang da bsar xmen da mnde cmni....hehehehe

time skolah rendah dulu aku ni memang hyperaktif sgt...n agak nakal serta agak kasihan....
emmm.....dlu beg skolah aku kan ade poket kat depan..depan tu aku slalu letak kotak pensil...serta gam...dlu gam yg doploh sen tu...






gam ni slalu jer terbukak die punye penutup..hbsla die mlekat kat aku punye kotak pensel...
mang buat aku angin jer...hehehehe

Wednesday, 12 September 2012

Assalamualaikum w.b.t

hari ni ade mase nak menaip...lately agak bz ngan kje.....since kje dah siap bole gak luang mase tuk menaip
sebenarnya aku pon xtau na citer sal ape...sbb xde bnde yg best pon blaku kebelakangan ni....(ayat sedih)

mcm mane nak atasi sdh dgn cara sekelip mata..susah kan....kalaulah ade ubat yg boleh hlgkan sedih..aku ase mesti aman dunia ni.....hehheheheh....mcm aku jgk...bila masa aku sedih..aku nak act cm nothing happens..tp mcm mane aku sorokan perasaan sedih tu..but aku mcm mane aku cube nak sorokkan..
xboleh n xmjdi..






well ape yg aku dpt ckp hidup ni pengalaman..and kesalahan tu pengajaran..........................

and ubat pengubat sedih paling mujarab  adalah kembali ke jln-NYA.......
(it's not just a word-try it..you'll never regret)
disitu aku jmpe jawapannye...



and now
aku bersyukur dgn ape yg aku ade....







Thursday, 6 September 2012

kisah cinta yg gagal.....

Assalamualaikum......

pnah rase terhimpit antara something yg pntg dlm hidup.......mcm mne ekk aku nak explain........
actually aku sedih...n aku xsuke nak sedihkan diri aku dgn something yg aku xsuke....n aku ase bnde mcm ni sgt membuatkan aku nampak sgt bercelaru....

perempuan selalu ade masalah cinta and bukan aku nak ckp lelaki xde masalah cinta..but most of it ialah girls..even dlm drama pon memang masalah cinta mestilah bnyak belah girl...sorry kalau de yg xstuju...
dlm hidup aku....aku ase aku selalu fail...nape ekkkkkk!aku ase kalo aku buat bnde tu dah bersungguh2..mesti xmjadi........n aku xnk jd someone yg loser....

i meet my 1st love when 1 was 7.....kelakar untuk aku ingt...aku suke die as he save me when aku xboleh trun dr pokok manggis yg aku panjat....and my love story pon bermula...kami tggal bjauhan as my mother not from malaysia...n si dia pula tggal kat tmpat mak...aku knl bla aku balik kampong mak...

sejak dr tu..aku slalu balik kmpong...just to see him...
hari berlalu...dr 7 thn.....12 thn...15 thn...16 thn..and 17 thn....


waktu aku 17thn..aku xbalik sane untuk jangka masa yg agak lame...
and one day bla aku da dpt result spm..aku balik sane...aku dpt tw die dah btunang dgn gdis pilihan die....
aku balik kmpong untuk dapatkan secebis explanation(secebis la sgttttttt)but he keeps avoiding me.......

and until one day aku terima berita perkahwinan die....tahniahhhh...... sy trima dgn hati yg sgt terbuka....
and i wish slamat pengantin to Mr.J...........semoga bahagia...

last night i dream about u........kau hadir sambil tersenyum..tu tandanya kau bahagia....
dan tanpa sebarang explanation pon aku tw ko tersangat happy.....



 and now aku juga dah ade someone special.......mungkin tiada jodoh kita............
aku sentiasa doakan kau bahagia dgn insan kau pilih..........