There was an error in this gadget

Sunday, 12 August 2012

balik kampung?

assalamualaikum w.b.t

yeheeeeee...xsabar aku nak balik kmpung...16hb...xlena nak tido..tiap mlm duk layan lagu raya...
thn lpas xdpt balik..nak imbau kembali kisah sdh pg raya thn lepas..makan mcd kot pg raye...
mang sdh tahap xleh nak ckp,pastu kwn sebelah lak pasang lagu raya...leleh wooo..tp tu sume thn lpas punye citer.thn ni aku dapat balik..and aku harap perjalanan balik t selamat... doakan aku ye!






pada sape2 yg nak balik kmpng raya thn ni..aku harap perjalanan korg lancar and aku doakan semoga korang selamat sampai ke destinasi yg korg tujui.... thn ni aku balik kelantan and thn2 lepas pon same...and tahun2 akan datang pon same..so kesimpulannye aku memang balik kelantan sbb aku org kelantan..and aku rase ade bcadang nak balik thailand(umah mak aku)sbb kalau xsilap dah 6 thn aku xbalik and jumpa nenda tersayang...tp aku xconfirm sbb cuti pon bape ary je...tgklah dulu kan..

so pd insan2 yg nak drive jauh tu..please make sure kenderaan korg dlm condition yg  super  selamat...korg checkla ape yg patot kan,xkisahla korg drive kete ape sekali pon..wolkswegen ke ape ke...kete bomba ke..!jgn ingat kete baru xperlu nak check ye....ingat2..aku xnakla ade yg beraya kat highway nanti...org kat umah sedap2 mkn ketupat..t korg mkn minyak hitam...heheheh(terlebih suda)

so..moral of the story,check kenderaan korg ok





dlm happy2 nak balik kmpung....korg pun perlu jgk pastikan rumah yg korg tinggalkan berada dlm keadaan sihat walafiat...why?sbb yelah dlm musim perayaan ni bnyak kejadian yg kita xingin boleh terjadi..kalo xsilap aku 2thn lepas umah jiran aku kt kampong kene pecah masuk..dlm musim perayaan ahh...time tu jiran aku ade kat umah..dorg pecah masuk waktu mlm,burn la jugak 5-6 riban...hah!tu org ade..so korg boleh bygkan x kalau org xde kat umah tu..ngan umah2 skali dorg angkut...mintak dijauhkan!so,pastikan korg kunci pintu..grill,bli kunci yg besar2 sket...then pastikan dapur gas dlm keadaan ok..tutup sume ape yg patot korg tutup..kipas,lampu and sebagainya...

sblum balik aku ingat nak g bli barang untuk ayahnda and bonda..................sebab bonda aku mintak tudung raya..baju die warne aku dah blikan warna pink..so kirenya tudung nak match la kann...mak aku pakai tdung biase je..tdung sarung tuh...beli je kat ariani-settle masalah aku..

(pastu tetibe msj masuk)..teng,teng..teng,teng

"adik nak kasut raya tumit tinggi"

wah!permintaan special dr adikku..nak high heels!baru sekolah rendah..nak pakai high heels tu...
thn lepas dah guna alasan xde saiz..thn ni nak guna alasan ape ekkk...??????????????












No comments:

Post a Comment