Sunday, 17 June 2012

3 sifat yg aku xnak ade pd dri aku

Assalamualaikum w.b.t

dan hari ni gua mengupdate lagi...tp aku xtau nak nak taip ape,xkisahla..nampaknya aku makin rajin apdate blog yg maha xfemes nih..kalau mak aku tau cmni rajin anak dara die..mesti die xputus2 puji anak dara die yg sgt rajin ni.."wah,rajinnye anak mak update blog,entry baru lagi ye..kat umah ko x pun rajin cmni" itulah kate2 pujian mak aku yg cukup ikhlas!

ntah nape tetibe aku ase cm nak mkn eskem..nak mc flurry!xpe2..pas siap entry ni aku trus g beli...
fokus kat entry luh..mc flurry p maen jauh2..don't bother me..i begging u ok...(tetapi si mc flurry tetap muncul lam pikiran aku)



  yeahh itu die mc flurry ku!

 sbnarnya aku bkn nak citer sal mc flurry ok!today i gonna talk about RESPECT @ HORMAT
dlm hidup aku..aku da jmpe mcm2 jnis org!and plg aku bnci org yg xreti nak hormat org lain...
i'm serious....prinsip aku snang sgt2... hormat aku then aku akan hormat kau!is that clear??

plg buat aku bngang..ade seekor mamat ni(layak aku pggl seekor tuk mamat cmni)die ni agak kasar ar kan..
but as usual..dont judge a book by its cover..aku xmau la nak judge die dr cara kasar die tu an..so bla da terkena!sah,ko memang rude!die mtk tlg aku..ok,tang mtk tolong tu ok ar..mang kje aku bg info kt bdk2 office..dah mtk tolong tu satu..pastu pggl "wei" kat aku..wei.??hallo...mak aku bg name cun kot!
pas aku bg information yg die nak..then aku pun wei jgk ar kat die..bole lak die bantai cmni "ko asal wei2 ngan aku ahhh?ko ase ko da bsar sgt ke?lain kali blajar hormat org..." wow....thats too much..kuang ajar aku ko nak kecoh, ko xpikir plak kuang ajar ko kat org lain  cmne?honestly skang that guy dah jadi salah satu insan yg amat aku bnci dlm hidup aku skarang!please lah dude..shows some respect...

potong lidah hang satgi!




second things aku xsuke ngan org yg agak pntingkan diri sndiri,sbnarnya perlu gak kite pntingkan diri..xsalah tp kene pada tmpat lah kan...(ok kdg2 aku pon same..tp tgk keadaan la kwn...)

sebelum nak ambik satu action..biaasenye aku akan menilai dlu(bkn nak poyo k..this is real)
 contohnya:-

bla aku ambik satu action,aku akan pikir...and aku akan nilai balik..
ok..if aku buat cmni..ape akan jd pada pihak ni...ape pulak akan jadi pada pihak satu lg(example)
if aku tgk bnyak buruk dr baik..so don't!

sgt x gentleman!!
contoh lagi...

"kalau kawan ko sakit,and xde org nak gantikan tmpat die..pastu ade lak keje die yg plu di siapkan hr tu...
patut ke ko tolong?cube check kwn2 lain dorg free x time tu..if kwn2 lain plak ade hal urgent(bini nak bersalin la katakan).....ok,patot ke ko blahh..tinggalkan jer kje tu cmtu..kalau aku..aku tlg yg aku mampu..
at least aku tlg wlaupon xbnyak!tp jgn lak time tu ko sakit tahap kritikal ko nak g tlg lak..kononnya xnak pntingkan diri sndiri..cm aku ckp..pntingkan diri tu prlu tp tgk pada keadaan"

satu lagi yg buat aku xsuke xkire laki or pompuan...SHOW OFF!

and pnah tjadi satu dlu mase aku still blajar skolah mnengah..aku g ar umah kawan aku nak blajar sbb die lbh pndai dr aku...(insan yg duk sblah aku time aku form 5-name die zana..so zana sila kembangkan idong anda skrg)mase tu aku blajar kat ruang tamu..then ade seekor mamat ni..farid(bukan name sbnar)die ngah lepak an abg kwn aku ni..ruang tamu tu dkat jer ngan tmpat dorg lpak2..so aku still leh dgr dorg ckp ape..

ade sebuah kete lalu dpn umah kwn aku...

abg kwn aku ckp.."perghh,lawa kete tu siott!"
mamat poyo bls..  "alah,umah aku bnyak kete..ko ckp kete ape yg xde?wira..saga..waja..sume ade!"

and dlm hti aku..ade jgk manusia cmni dlm dunia..nak je aku bls balik.."kat umah ko ade x kete Bugatti Veyron,Mercedes-Benz SLR ke...ade?ok kasik trun skit..nissan fairlady ade?law ade..sila menunjuk-nunjuk skang"

huh...aku harap aku di jauhkan dr smua sipat2 negetip...
akhir kata .....


No comments:

Post a Comment