Saturday, 23 June 2012

JANJI PALSU!

Assalamualiakum w.b.t

hari ahad! and aku bekerja..padan muka....hahahaha
hari ni agak slow skit..aku happy tp tercalar sbb sakit aty....
ish..asal sakit aty luah kat blog nih..
hbis nak citer kat sape? kat org..huh..the answer is no!

aku xsuke sgt dgn sikap suke berjanji tp xtetapi xtepati!promises must be kept!hah..amek kaw bahase omputih tahap phd aku da kluar dah.....aku cukup xsuke sgt..kalau ade hal urgent xpe..aku phm sgt2 tp just untuk $#$*^4^&*@#$%^&*(&&*^^^%!!!!!!!!!!what the fish cake!




okailah aku xmau ckp lbih pnjg sbb lam blog aku..aku nak epy bkn sdey2

Sunday, 17 June 2012

3 sifat yg aku xnak ade pd dri aku

Assalamualaikum w.b.t

dan hari ni gua mengupdate lagi...tp aku xtau nak nak taip ape,xkisahla..nampaknya aku makin rajin apdate blog yg maha xfemes nih..kalau mak aku tau cmni rajin anak dara die..mesti die xputus2 puji anak dara die yg sgt rajin ni.."wah,rajinnye anak mak update blog,entry baru lagi ye..kat umah ko x pun rajin cmni" itulah kate2 pujian mak aku yg cukup ikhlas!

ntah nape tetibe aku ase cm nak mkn eskem..nak mc flurry!xpe2..pas siap entry ni aku trus g beli...
fokus kat entry luh..mc flurry p maen jauh2..don't bother me..i begging u ok...(tetapi si mc flurry tetap muncul lam pikiran aku)



  yeahh itu die mc flurry ku!

 sbnarnya aku bkn nak citer sal mc flurry ok!today i gonna talk about RESPECT @ HORMAT
dlm hidup aku..aku da jmpe mcm2 jnis org!and plg aku bnci org yg xreti nak hormat org lain...
i'm serious....prinsip aku snang sgt2... hormat aku then aku akan hormat kau!is that clear??

plg buat aku bngang..ade seekor mamat ni(layak aku pggl seekor tuk mamat cmni)die ni agak kasar ar kan..
but as usual..dont judge a book by its cover..aku xmau la nak judge die dr cara kasar die tu an..so bla da terkena!sah,ko memang rude!die mtk tlg aku..ok,tang mtk tolong tu ok ar..mang kje aku bg info kt bdk2 office..dah mtk tolong tu satu..pastu pggl "wei" kat aku..wei.??hallo...mak aku bg name cun kot!
pas aku bg information yg die nak..then aku pun wei jgk ar kat die..bole lak die bantai cmni "ko asal wei2 ngan aku ahhh?ko ase ko da bsar sgt ke?lain kali blajar hormat org..." wow....thats too much..kuang ajar aku ko nak kecoh, ko xpikir plak kuang ajar ko kat org lain  cmne?honestly skang that guy dah jadi salah satu insan yg amat aku bnci dlm hidup aku skarang!please lah dude..shows some respect...

potong lidah hang satgi!




second things aku xsuke ngan org yg agak pntingkan diri sndiri,sbnarnya perlu gak kite pntingkan diri..xsalah tp kene pada tmpat lah kan...(ok kdg2 aku pon same..tp tgk keadaan la kwn...)

sebelum nak ambik satu action..biaasenye aku akan menilai dlu(bkn nak poyo k..this is real)
 contohnya:-

bla aku ambik satu action,aku akan pikir...and aku akan nilai balik..
ok..if aku buat cmni..ape akan jd pada pihak ni...ape pulak akan jadi pada pihak satu lg(example)
if aku tgk bnyak buruk dr baik..so don't!

sgt x gentleman!!
contoh lagi...

"kalau kawan ko sakit,and xde org nak gantikan tmpat die..pastu ade lak keje die yg plu di siapkan hr tu...
patut ke ko tolong?cube check kwn2 lain dorg free x time tu..if kwn2 lain plak ade hal urgent(bini nak bersalin la katakan).....ok,patot ke ko blahh..tinggalkan jer kje tu cmtu..kalau aku..aku tlg yg aku mampu..
at least aku tlg wlaupon xbnyak!tp jgn lak time tu ko sakit tahap kritikal ko nak g tlg lak..kononnya xnak pntingkan diri sndiri..cm aku ckp..pntingkan diri tu prlu tp tgk pada keadaan"

satu lagi yg buat aku xsuke xkire laki or pompuan...SHOW OFF!

and pnah tjadi satu dlu mase aku still blajar skolah mnengah..aku g ar umah kawan aku nak blajar sbb die lbh pndai dr aku...(insan yg duk sblah aku time aku form 5-name die zana..so zana sila kembangkan idong anda skrg)mase tu aku blajar kat ruang tamu..then ade seekor mamat ni..farid(bukan name sbnar)die ngah lepak an abg kwn aku ni..ruang tamu tu dkat jer ngan tmpat dorg lpak2..so aku still leh dgr dorg ckp ape..

ade sebuah kete lalu dpn umah kwn aku...

abg kwn aku ckp.."perghh,lawa kete tu siott!"
mamat poyo bls..  "alah,umah aku bnyak kete..ko ckp kete ape yg xde?wira..saga..waja..sume ade!"

and dlm hti aku..ade jgk manusia cmni dlm dunia..nak je aku bls balik.."kat umah ko ade x kete Bugatti Veyron,Mercedes-Benz SLR ke...ade?ok kasik trun skit..nissan fairlady ade?law ade..sila menunjuk-nunjuk skang"

huh...aku harap aku di jauhkan dr smua sipat2 negetip...
akhir kata .....


Saturday, 16 June 2012

sentap!

Assalamualakum w.b.t

tetibe je ary ni ase nak update,bkn ape boring sgt2...
tetibe je aku terimbau kisah silam........hmmm....nak citer ngan x..same bnyak je aku rasekan!
dlu aku study elok jer.tp aku xtau cmne leh lalai...aku ase mnyesal sgt sbb abaikan pljaran aku dlu..andai aku dpt putar balik waktu dlu..aku nak ubah balik keadaan skrang..tp..xmungkin bnda cmtu terjadi...cm lagu kumpulan axl.."andai dapat..ku undurkan putaran dunia..inginku ubah semula..kata2 dan tingkah laku ku"



huh,berbalik pada niat aku sbnarnya..aku just nak tekank

an pntingnye study tuk smua org..ceh,ckp cm aku blajar tinggi je an..poyos!pas abesh aku nyer spm..aku bjar lam satu institut ni...bkn aku ambik course femes pon..bisnes jek!tu jer yg mampu..tp bisnes tu memang xsbati ngan jiwa aku nih...jiwa aku memberontak xnak blajar bisnes..tambah2 ade account skali..lagi la aku bnci..tp terpaksa akur dan redha hati demi insan aku syg..(mak aku ok..)sbb die da bnyak berkorban,aku xnak die sdih..as die dah bnyak spent duit untuk bg smbung blajar...aku cube bt yg terbaikkkkk......

ape yg bt aku sentappp......??mase raye..aku lupa lak thn bla..tp kalau xsilap aku dlm 2 thn lepas la...
aku balik kmpong ar...braye la ngan mak ayah..raye ke 2.aku jln2 umah kwn2 aku...mase tu xsilap aku n beberapa kwn aku ngah borak smbil menelan biskot raye...dorg sebok citer sal study..sorg matrik,sorang asasi,sorg ambik law...huh!aku diam je la...tetibe slh sorg kwn aku bertanya "eh,awk amek course ape,blajar mane?"..aku jwb, "saya ambik dbs jer(dip in bisnes study)"
tetibe kwn aku ckp.."oh yeke,eh..sbnarnya awk blajar kat mne..kolej ekk?(dgn riak muka yg susah aku nak tafsir) ..time tu hati aku cm..ok,aku xlayak kew?thanks..sbb mnyedarkan aku...aku xcm korang..ntah nape..tp i felt insulted!

at last aku benti blajar....aku taw aku bt  die(mak)kecewa...aku tw aku buat die ase malu..tp maaf..i do because i have to,is not that i want to(dgn  bahasa mat salleh yg kelaut,aku teruskan jua)i'm tryin to help u...
just because i love u mom....i do hope u understand me...love u!!

dlm bnyak2 kwn aku..cuma sorg je yg masih contact aku...die skang matrik..but so far oklah an at least still contact..yg lain ntah lah...no comment!











Sunday, 3 June 2012

food,food,food!

Assalamualaikum...w.b.t

mlm2 cm gini..tetibe lak lapar..yelah..bekeje kan....tp ase cm nak mkn masakan mak aku lak..
nak suh pos...kang smpi yg basi..huhu..aku ni sgt suke mkn masak lmak yg mak aku msk..at first aku xsuke mkn msk lemak..yela,mase bebudak dlu..asyik nak ayam sambal,ayam goreng..tp bla mak aku suh try masak lmak yg die masak...wah..sgt sdap masakan mak aku..!

                                                      
msk lemak jantung pisang sgt sdp..nyum,nyum,nyum...nak buat sndiri xpandai..
n mase kat kmpung dlu..selalunya pas balik skolah..aku n kwn2 p cri mee celup..mee celup ni cm mee sup gak ar..berkuah..tp mee sup ni cm biasalah lah..di masak2..tp mee celup just celupkan mee..masukkan kuah n ltak la bahan2 die..btol ke aku ckp ni??ah..lantak ar..janji..sdap..hohhoo

oleh sbb mak aku ni..bukan warganegara..(sowi ma...)mak aku asl thailand..dlu aku slalu gak balik sanew..and last aku balik umur 17..skang xbalik..sbb agak sibuk..wah,cm manager lak an..busy!tuihh....
bla aku balik thai..pntai aku slalu pg..area narathiwat je la..sbb mak aku owg situ2 jer..xde la cmpai ke phuket sane an...kalau nak pntai cntek area sanew..kne la g krabi ke,phra nang ke..pattaya ke!
makanan plg aku suke kalo balik..semestinya somtam a.k.a kerabu betik...

nyumm.......sdp2..
waktu aku kecik lak..aku suke melantak maggi..entah ape yg sdap kat maggi tu..aku pn xphm..yg paling bangang skali..kat kat plastik maggi tu ade gmbar maggi yg dah di hias dgn udang la,ayam la...aku yg amat bangang ni ingat ade udang or ayam dlm plastik tu..maklumla time tu msh hingusan..
                                                               
       
oley sbb time kecik slalu duk masak maggi with mysister..aku dah pratikkan semua pengalaman memasak maggi dr kecil ..skang mak xyah isau lagi..anak mak pndai masak maggi..sdap..hingga menjilat sudu woo...