Saturday, 26 May 2012

putus cinta ke??

Assalamualaikum,w.b.t...

Korang pnh putus cinta x? kebanyakan mesti ckp pnh..n maybe segelintir yg ckp xpnh...(or xde langsung yg ckp xpnh)mcm mne rasenya?mesti korg sndiri ade jwapannye...yup,its hurt!
Dr pengalaman aku sendiri,ape yg aku dpt simpulkan.."MENCINTAI ITU INDAH TP MELEPASKAN ITU AMAT SIKSA".

Tp bukan semua cinta itu menyakitkan ye..ade je yg bahagia ke jinjang pelamin..so,jgn fobia pada CINTA.






pnh terjadi kat sorg kwn aku ni..bercinta dah lame..akhirnya kecundang ditengah jln..ya,sedih sgt!tp mungkin bkn jodoh mereka..ye semestinya sedih..aku pon xterkecuali dr merasai sakitnya,tp kejap jer..then bla da lupa..aku ok balik!and hopefully kali ni kekal...

ape yg buat korg sdih bla putus cinta:-

1)dlu kalau kluar jln2,berdua..tp bla dah break...sendirian
 


2)sesetengah kapel ade lagu tema masing2..tp bla dah break..and secara xsngaje korg terdengar lagu tu,ape perasaan korg?

3)dlu kapel korg blikan baju,teddy bear,bunga,and mcm2 la kan...ape rase bla korg renung balik brg2 tu smbil imbas balik memori lame..(meleleh woo..)pastu ade lak lagu pelamin anganku musnah berkumandang..pergghhh..





tp percaya la bnde tu smua untuk sekejap jer...korg akan baik balik..buat yg korg yg baru putus hbgan tp masih sygkan si dia..berbincang la secara elok2..and pada yg xbercadang nak rujuk balik..maybe boleh buat something yg boleh buat korg xingat si dia..

contoh..contoh je ni..kalau xjd jgn salahkan aku ye!

1)bersujud pada maha kuasa... "sesungguhnya DIA yg menghadirkan rasa cinta di hati anda..dan DIA bisa  menarik kembali rasa cinta  itu"


                          amaran:jgn lak berdoa mcm bwh ni..not nice!!

2)sibukkan diri anda,jgn biarkan anda rasa sunyi..bla anda sendirian ..anda akan ingat si dia!..alahai..nangis pulak..tp sebenarnya ALLAH S.W.T  sentiasa bersama dgn hambanya dikala susah dan senang cuma kita saje lupa DIA dikala senang,kembali padaNYA bla susah


 3)pikirkan tentang diri sendiri..ini yg penting..tiada guna meratapi insan yg tidak menghargai anda..anda still ade ibu bapa and keluarga yg menyayangi..rite?

pada yg dikecewakan,yg ditinggalkan..sabar and tabahlah..mungkin juga ALLAH (SWT) nak kurniakan pasangan yg lagi baik untuk anda...mungkin ape yg terjadi ade hikmah disebaliknya..
"pahit akan manis jua akhirnya"




 CINTA SEMEMANGNYA BEGITU!


No comments:

Post a Comment