There was an error in this gadget

Wednesday, 23 May 2012

my banana...

Assalamualaikum..w.b.t

ape yg korang pikir bila bace tajuk entry aku..??buah-buahan tempatan?no....!
banana means pisang..dpt x?P.I.S.A.N.G so ape kaitan pisang dgn entry aku...
ok..crita ni terjadi 14 thn dlu..mase umur aku around 6 or 7..
si banana hadir saat aku memerlukan kasih syg..seorg kwn..ceh!melampau pulak..
waktu tu aku dikire anak bongsu sbb si sheera(adik aku)blum kuar lg...aku teramat boring time tu..akak n abg aku masing wat hal sndiri..ao aku yg  memerlukan belaian ni amat tersisih..(ayat nak perhatian)
so...satu hari abah aku bwk balik seekor kucing kaler putih(bulu putih)memang cute tahap maksima la kan..

lebih kurang cemgini



aku teramatlah happy,masa tu kalau xsilap aku..aku masih tadika(kemas)
si banana ni lah tempat aku meluah perasaan,mase tu mak aku bz mengasuh anak sedara,,pastu nak handle rumahtangga lg..cian ma..abah lak kje.kakak aku n abg aku memang xlyn aku..so mne2 aku pg aku bwk si banana..memang aku syg sgt!

Si banana ni xkuat mkn aw..tp 5-6 jam sekali aku bg die mkn ..ape yg aku mkn aku bg die try skali.
burger,fish n chips,nasi lemak,roti canai...smpai ma ckp,"adik jgnla bg die mkn bnyak sgt,ksian nanti sakit perut".






satu hari aku jatuh sakit.Mak aku risau sgt sbb kdg2 aku xleh nafas.then ma aku bwk g klinik.
bla da cek..doktor ckp aku ade lelah(asma)sbb aku alegic ngan bulu kucing...jeng!jeng!jeng!
doktor tnye,ade bela kucing x kat umah?ada!jwb ma tnpa berselindung lagi...

balik umah ma citer kat abah..so abah ckp banana penyebab aku cmtu!



so tanpa pengetahuan aku abah bg banana kat org lain..bla aku bgn tido aku cari2 banana sekeliling umah..
menangis2 aku...ma pn ckp.."banana lari dr umah la tu.".pandai lak si banana lari umah!
pastu aku xbela dah kucing..sbb banana aku tande gantinya k!

No comments:

Post a Comment