Wednesday, 30 May 2012

i hate math

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera....

xde idea nak updated pasai pa...tp xpa la..crita psl dlu kala..hohoho..semua org pnh melalui zaman sekolah
sekolah rendah and menengah...aku ni memang xsuke math!seriously...aku xsuke mengira..and xsuke smuanya pasal math...WHY?aku memang slow bab mengira..dgn rela hati and tanpa paksaan aku mengakuinya.

aku still ingat,aku kne marah kaw2 mase darjah 2 sbb aku xreti nak tgk jam!honestly aku kne marah mcm aku buat salah besar!entahla knape... cikgu tu gaduh ngan laki die kut..ok abaikan..kite trus dgn citer kite.
and honestly aku punye markah math xpnah dpt A...tp time upsr math aku dpt A pulak!aku xmeniru ok!.....
sebenarnya aku tiru2..tp sikit je...


aku still ingat time aku darjah 3 or 4..time tu cikgu aku suh salin soklan math kat papan itam..
time tu,kwn aku(ainun,shahira and rabiatul adawiyah)tghh syok bebual..so dorg xprasaan cikgu aku bg soklan suh siapkan(cikgu blah pas bg soklan sbb ade mesyuarat guru) aku da siap salin sume soklan aku saje nak "kenekan dorg dan untungkan diri aku.".so timbul lah idea nak dajalkan org..

aku:eh..korg terror math kan?
mereka:ya,knape(dgn bangganya mereka jwb)
aku:meh kite buat kuiz math,sape cpt jwb kire paling terror antara kita.
mereka:ok,ok..aku stuju
aku:100+25-50..apa jwpan die?(soal aku sambil tgk soklan cikgu bagi)
mereka:ambik2 pensel..cpat kire..cpt 
ainun:75 kan...
aku:btol..(sambil tulis jwpn kat buku math aku)..

aku soal dorg smpaila soklan cikgu bagi dah hbs...and aku dah dpt jwpan and sume keje cikgu math da settle..tetibe si shahira tnye.."za,cikgu ade bg kje rumah  ke"?"ada,soklan2 yg aku tnye td..tu sume kje umah cikgu bg..tgk kat papan hitam tu",jwbku smbil menunding jari ke arah papan hitam...maka angin la mereka..kikikiki...





No comments:

Post a Comment